Samsung komt dit jaar met nieuwe 10-nm 6 GB DRAM technologie – voorbode voor de Galaxy Note 6?

Twee dagen terug sloot Samsung haar jaarlijkse Mobile Solutions Forum in Shenzhen – een evenement waar de nieuwste technologieën en ontwikkelingen op het gebied van R&D van het bedrijf worden gepresenteerd aan de buitenwereld.

Een populair onderwerp was de ontwikkeling van de semiconductor-industry waar Samsung ook meteen liet vallen dat het een gloednieuwe 10-nanometer LPDDR4 6 GB DRAM (wat een naam…) heeft ontwikkeld die hoogstwaarschijnlijk is bedoeld voor de Galaxy Note 6 die in Augustus van dit jaar zou moeten verschijnen.

galaxy-note-6-ram Samsung komt dit jaar met nieuwe 10-nm 6 GB DRAM technologie - voorbode voor de Galaxy Note 6?

Als we de laatste geruchten omtrent de Galaxy Note 6 mogen geloven krijgt het toestel een slim-RGB 5.8-inch AMOLED display en wellicht ook een iris-scanner. Het toekomstige vlaggenschip van Samsung zou dan worden aangedreven door een Snapdragon 823 met maar liefst 6 GB aan RAM geheugen van de nieuwste generatie.

We horen je al denken? Wat maakt die 10-nanometer ontwikkeling nou zo interessant? Op technisch gebied betekent dit heel veel dingen waar de gemiddelde huis-tuin-en-keuken smartphone fanaat (lees: de Galaxy Club redactie 😛 ) helaas niks van snapt. In de praktijk betekent het echter dat er meer en sneller RAM geheugen beschikbaar komt voor een smartphone, terwijl deze tegelijk minder stroom verbruikt dan het RAM geheugen in de huidige generatie toestellen.

Conclusie: de 10-nanometer LPDDR4 DRAM moet er voor zorgen dat toekomstige vlaggenschepen (Galaxy Note 6 en waarschijnlijk zelfs de Galaxy S8) een stuk zuiniger met hun energie omgaan en daarmee dus de batterijduur flink moeten kunnen verlegen 🙂

(via)

Praat mee