Zo ziet een gedemonteerde Samsung Gear 360 eruit

Hoe ziet de Samsung Gear 360 eruit als je ‘m in losse onderdelen uitelkaar schroeft? Om precies te zijn: zo.

samsung-gear-360-onderdelen Zo ziet een gedemonteerde Samsung Gear 360 eruit

Samsung’s nieuwe 360 graden camera landt pas over een week of twee bij de eerste gelukkige bezit(s)ters, want hoewel je de Gear 360 nu al kunt kopen, is hij op dit moment nog niet leverbaar. Dat belet Samsung zelf niet het apparaatje alvast virtueel te demonteren.

Hoewel je de Gear 360 natuurlijk in nog veel kleinere onderdelen uit elkaar kunt peuteren dan op de bijgevoegde afbeeldingen gebeurt, zien we in ieder geval de voor de gebruik(st)ers belangrijkste elementen: de behuizing, het mainboard met microSD slot, de knoppen, de 1350 mAh batterij en de twee 15 megapixel fisheye lenzen – met in totaal een maximale resolutie van 7776 x 3888 pixels, oftewel 30 megapixel.

samsung-gear-360-teardown Zo ziet een gedemonteerde Samsung Gear 360 eruit

Toch zie je op deze plaatjes uiteraard niet wat er uiteindelijk zo tof is aan de Gear 360: dat je ‘m kunt gebruiken voor het vastleggen van 360 graden foto’s en video’s die je het beste kunt bekijken met je Gear VR.

Zoals gezegd: je kunt de Gear 360 nu al bestellen voor net geen 350 euro – zie bijvoorbeeld Samsung’s eigen shop HIER, of breng een bezoekje aan Bol.com HIER. Je dient wél een toestel uit de Galaxy S6 (S6, S6 Edge, S6 Edge+) of Galaxy S7 (S7, S7 Edge) reeks te hebben.

Galaxy deal tips

Praat mee