Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kies de sneltoetsen op het vergrendelscherm

Standaard vind je op het vergrendelscherm van je Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge twee snelkoppelingen: eentje naar de telefoonapp, en eentje naar de camera. Maar je kunt deze ook zelf kiezen – en er een stukje tekst bij zetten, mocht je dat graag willen. Noot: uiteraard werkt ditzelfde kunstje op grotendeels vergelijkbare wijze op andere Galaxy telefoons, dus schroom niet en probeer het ook als je géén S7 hebt.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-toetsen-vergrendelscherm-aanpassen-tekst-eigenaar Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kies de sneltoetsen op het vergrendelscherm

Snelkoppelingen naar S Voice en Galaxy Apps – zoals niemand ze ooit instelde 😉

Op zich is er natuurlijk niet zoveel mis met de standaardtoetsen die Samsung heeft ingesteld als je je Galaxy S7 (Edge) voor het eerst opstart. Maar hoe fijn zo’n snelkoppeling naar de camera ook is, het is altijd sneller om gewoon twee keer op de Home knop te drukken. En lang niet iedereen gebruikt de telefoonapp zo vaak dat deze direct vanaf het vergrendelscherm toegankelijk moet zijn.

En dus kan het fijn zijn om jouw Galaxy S7 te voorzien van knoppen waarmee je direct in de apps komt die jijzelf vaak gebruikt – welke dit ook zijn. Om dit in te stellen, ga je via Instellingen naar Schermvergr. en beveilig. – schermvergrendeling en beveiliging, dus. In dit menu vind je de opties App-sneltoetsen en Gegevens eigenaar.

samsung-galaxy-s7-tip-sneltoetsen-knoppen-vergrendelscherm-instellen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kies de sneltoetsen op het vergrendelscherm

Kies App-sneltoetsen, en je komt in een scherm waar je de Sneltoets links en de Sneltoets rechts naar eigen smaak en behoefte kunt kiezen, of – ook leuk – helemaal uit kunt schakelen met de ‘knop’ rechtsboven, zodat je een zo leeg mogelijk vergrendelscherm hebt op je Galaxy S7.

samsung-galaxy-s7-tip-sneltoetsen-knoppen-vergrendelscherm-veranderen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kies de sneltoetsen op het vergrendelscherm

Tik je in het Info en app-sneltoetsen menu op Gegevens eigenaar, dus kun je een eigen tekst invullen, die vervolgens op het vergrendelscherm getoond wordt onder de tijd en datum.

Met deze twee opties kun je dus – naast de achtergrondafbeelding – het vergrendelscherm van jouw Galaxy S7 (Edge) aardig naar eigen behoefte aanpassen. Check ook onze andere tips om je Galaxy S7 te personaliseren, of blader door ons complete overzicht met Galaxy S7 (Edge) tips en trucs.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

Praat mee