Samsung Galaxy S7 (Edge) en S6 tipje: scherm uit in je broekzak of tas

Hoevaak gaat je telefoon – Galaxy S7Galaxy S7 Edge , of Galaxy S6 in dit geval – aan doordat de Aan/uit of Home knop in je broekzak of tas wordt ingedrukt? Lastig te zeggen, natuurlijk, want je ziet het niet. Wél kun je eenvoudig instellen dat dit niet gebeurt.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-scherm-uit-jaszak-tas Samsung Galaxy S7 (Edge) en S6 tipje: scherm uit in je broekzak of tas

Zowel de Galaxy S7 en S7 Edge, als de verschillende Galaxy S6 modellen – mits de update naar Android Marshmallow is uitgevoerd – zijn uitgerust met een functie die voorkomt dat het scherm aangaat als het toestel in je broek- of jaszak, of tas, zit. Of nouja, als het toestel zich in een donkere omgeving bevindt.

Je vindt dit snufje als je via de Instellingen naar de optie Display. Scroll naar beneden, en je ziet de optie Scherm uitgeschak. laten (uitgeschakeld, ja). Zet deze aan met de ‘schakelaar’, en je Galaxy S6/S7 gaat niet meer vanzelf aan als je ‘ie in je tas of zak zit.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-scherm-uit-in-jaszak-tas Samsung Galaxy S7 (Edge) en S6 tipje: scherm uit in je broekzak of tas

Deze functie is vooral prettig is als je je telefoon níet beveiligd hebt, en je dus per ongeluk iemand kunt bellen als het toestel aan gaat in je tas, bijvoorbeeld. Dat is op zich geen erg goed idee – geen beveiliging instellen – maar ook als je toestel wel vergrendeld is, spaar je in ieder geval je kostbare energievoorraad.

Vergeet ook niet de andere Galaxy S7 tips & trucs te checken – evenals onze Galaxy S6 tips.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee