Samsung Galaxy S5 Mini krijgt update naar Android Marshmallow

De ‘grote’ Galaxy S5 heeft haar update naar Android Marshmallow net gehad – de Galaxy S5 Mini draait pas net zijn rondjes op Android Lollipop. En toch lijkt het erop dat deze laatste ook een update krijgt naar Marshmallow.

samsung-galaxy-s5-mini-android-marshmallow-update-1024x575 Samsung Galaxy S5 Mini krijgt update naar Android Marshmallow

Bij de Wi-Fi Alliance verkreeg – tot onze verbazing, dat moge duidelijk zijn – de Galaxy S5 Mini compleet met Android 6.0 Marshmallow de vernieuwde certificatie (PDF). Tot nu toe waren er maar weinig betrouwbare geruchten over deze update voor het toestel.

Uiteraard gaan we ons hier níet wagen aan voorspellingen over wanneer de Galaxy S5 Mini de update naar Marshmallow kan verwachten. In Nederland arriveerde Android Lollipop tenslotte ont-zet-tend laat, en het zou dan ook erg vreemd zijn als het toestel nu op korte termijn direct verder springt naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Maar het is in ieder geval aardig om te weten dat de update er vermoedelijk wel aan zit te komen.

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

 1. Rick zegt

  als blijkt dat de S5 mini inderdaad, uiteindelijke, deze update krijgt dan zal Samsung hiermee een grote groep gebruikers zeer tevreden stellen.

 2. Johan zegt

  Update naar 5.1.1 is teleurstellend. Batterij snel leeg, trage bediening, steeds opnieuw op moeten starten. Mijn vrouw was heel tevreden over haar S5 mini. Na de update is het een drama. Dus stel die update zo lang mogelijk uit en wacht op de Marsmellow.

  • Erik zegt

   Zitten veel te veel fouten in deze versie.
   App-Optimalisatie uitzetten in ‘smart manager’ verbetert de telefoon.

 3. Peter zegt

  bij mij afgelopen week ook de update. pfffffff wat een drama accu na een halve dag leeg. elke keer gaat beeldscherm aan zelfs als je hem niet aanraakt.
  tot nu toe niet meer tevreden over mijn s5 mini met 5.1.1

 4. Erwin zegt

  Ik wil zo snel mogelijk een nieuwe update, al 3 weken op lollipop, het trekt op niets, scherm licht constant op, batterij in de namiddag al plat. Goede raad aan wie update nog niet gedaan heeft. Doe het niet!!!

 5. S5 mini zegt

  Ook mijn accu was na de update snel leeg, in eerst instantie dacht ik dat het kwam omdat op de achter grond alle aps geüpdate moesten worden , maar na een paar weken nog drama, ik kon er nog geen dag mee rond komen.

  Ook scherm flitsen, haperende bleutooth verbinding, vingerprint scanner die af en toe weigert, en meer vage problemen.. Na veel gelzen te hebben op internet over deze problemen en tips om ze op te lossen hielp dat niet veel. En het laatste wat ik wou was toestel opnieuw instellen (veel werk)

  Ik ben er toch maar een zondag voor gaan zitten, totale toestel reset, chase legen en fabriek instellingen gekozen.
  Daarna zorgvuldig gekeken welk apps en en acounts ik weer terug ga zetten.

  Wat een verademing !!! toestel is een stuk sneller, en kan nu zonder problemen 2 dagen op een accu doen.

  Dus een tip; na de update een fabrieks reset doen, en opnieuw beginnen, ik weet leuk is anders maar heb nu wel weer plezier van mijn S5 mini !

 6. melissa zegt

  wanneer komt de update voor 6.0 voor de S5 mini ? 5.1.1 niet zo heel tevreden over ik wil snel de ander update. gsm slaagt vaak vast , moet hem vaak opnieuw opstarten.

 7. Lex zegt

  Weet iemand of de update naar lollipop is stopgezet want mijn s5 mini is paar maanden kapot gegaan en kreeg ik na reparatie terug weer met 4.4.2 ipv de geinstalleerde 5.1. Ik krijg de update ook niet meer als ik handmatig wil updaten. Zou dit komen doordat marshmallow nu in de wacht staat?

Praat mee