Samsung Galaxy C5 op de foto (of: wat HTC kan…)

In China duiken de eerste foto’s op van Samsung’s Galaxy C5 – een telefoon die wel erg lijkt op recente toestellen van de Taiwanese telefoonbakker HTC.

samsung-galaxy-c5-3-576x1024 Samsung Galaxy C5 op de foto (of: wat HTC kan...)

Al enige tijd doen geruchten de ronde over een nieuwe serie Samsung telefoons – de C serie. Naast de Galaxy C5, is er ook nog een Galaxy C7 in de maak, maar het is van deze eerste dat we de laatste tijd steeds meer te weten kwamen. En nu zien we ‘m dus opduiken in China.

Vooral opvallend is natuurlijk de achterzijde van deze volledig metalen Galaxy C5, die als twee druppels water lijkt op recente toptoestellen HTC. Van de antennebanden tot de manier waarop de camera is geïntegreerd, het uiterlijk van de C5 is tenminste aardig vertrouwd.

samsung-galaxy-c5-2-576x1024 Samsung Galaxy C5 op de foto (of: wat HTC kan...)

Wat hiermee nog steeds niet erg duidelijk is, is waarom Samsung deze C5 – en C7 – op de markt wil brengen. Is het de volledig metalen behuizing, die zich tenminste ietwat onderscheid van het metaal-en-glazen design van de Galaxy A en Galaxy S serie?

samsung-galaxy-c5-1-576x1024 Samsung Galaxy C5 op de foto (of: wat HTC kan...)

Vooralsnog gaan we ervanuit dat deze vraag in Europa en Nederland nooit beantwoord hoeft te worden. Het lijkt er sterk op dat de C serie in eerste instantie alleen in de Chinese winkels zal belanden.

De Galaxy C5 heeft, zo bleek recent, een octacore Snapdragon 617 processor met 4 GB werkgeheugen. Het scherm heeft waarschijnlijk een 5,2 inch diagonaal en een 1920 bij 1080 pixel full HD resolutie.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee