Samsung en Oculus werken aan nieuwe GamePad voor Gear VR

Op uitgelekte afbeeldingen is een gloednieuwe GamePad voor de Gear VR te zien, waar Samsung samen met Oculus aan werkt.

samsung-gamepad-voor-gear-vr-2-1024x762 Samsung en Oculus werken aan nieuwe GamePad voor Gear VR

Dat Samsung aan een dergelijke vernieuwde GamePad werkte, weten we al een tijdje, dankzij een vorig jaar ingediende patentaanvraag. Deze toont een Bluetooth controller die in de Gear VR geklikt kan worden, zodat je beide vrij handzaam mee kunt nemen.

Opvallend is vooral, dat Samsung deze ongeveer 300 gram wegende GamePad expliciet samen met Oculus ontwikkelt. Het logo van de laatste prijkt zelfs pontificaal op het apparaatje – net als op de Gear VR zelf, uiteraard.

Hoewel we hier mooie afbeeldingen zien van de nieuwe GamePad, komen we over releasedatum en prijs nog helemaal niets te weten. De eerste generatie GamePad is al een tijdje nergens meer te verkrijgen, en er komen steeds meer games beschikbaar voor de Gear VR die een Bluetooth controller vereisen – bijvoorkeur een controller die netjes met de headset samen past en werkt, wat ons betreft.

(bron, via)

 

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Marcel zegt

    Samsung geeft zelf aan dat er geen oplossing is voor het ontbreken van de gamepad. Andere merken zouden niet werken op de S7. Iemand ervaring met een gamepad die werkt op de Gear VR en verkrijgbaar is?

Praat mee