Samsung telefoons compatible met Google’s Daydream VR

Nadat Samsung al geruime tijd aan haar eigen virtual reality weg timmert met de Gear VR, begeeft nu ook Google zich steeds serieuzer op deze markt. En ook Samsung’s Galaxy toestellen zullen compatible zijn met het nieuwe Daydream VR platform.

samsung-google-daydream-vr Samsung telefoons compatible met Google's Daydream VR

Gisteren introduceerde Google op haar eigen I/O evenement het Daydream VR platform, dat een standaard moet zetten voor smartphones, VR headsets en controllers. Daarnaast krijgen compatible telefoons het predikaat ‘Daydream-ready’.

Zoals blijkt uit Google presentatie zal ook Samsung toestellen afleveren die Daydream-ready zijn, zodat je met je toekomstige Galaxy in feite keuze hebt uit twee VR platformen. Althans, we gaan er vanuit dat ook het eigen Gear VR platform – gebaseerd op Oculus’ software en ecosysteem – gewoon blijft bestaan.

Of Gear VR bezit(s)ters straks mogelijk zelfs de keuze krijgen welke software ze willen gebruiken is natuurlijk nog maar de vraag. Google’s eigen bonus is in ieder geval dat alle veelgebruikte apps – YouTube, Streetview, Movies, etc. – straks compleet aangepast zullen zijn voor gebruik in VR. Op dit moment is YouTube op de Gear VR alleen te bekijken via de browser, terwijl Streetview toegankelijk is via een third party app.

Galaxy deal tips

Praat mee