Samsung brengt Tizen 3.0 uit in September

De oplettende lezer weet ondertussen dat Samsung een eigen mobiele besturingssysteem heeft onder de naam Tizen. Dit weekend hebben de Koreanen op de Samsung Developer Conference bekend gemaakt dat versie 3.0 van het eigen besturingssysteem zo rond September van dit jaar wordt vrijgegeven.

Versie 3.0 moet ervoor zorgen dat Tizen op veel meer apparaten moet kunnen draaien dankzij 64-bit ondersteuning. Dat betekend dat Tizen op de nieuwste op ARM en X86-architectuur gebaseerde processoren kan draaien. Verder is er ondersteuning voor de Vulkan API ingebouwd en ondersteund het OS van Samsung ook 4K resoluties.

Dit laatste zou zomaar een teken kunnen zijn dat we tegen het einde van 2016 een flinke 4K tablet of 4K smart TV kunnen verwachten draaiende op Samsung’s eigen besturingssysteem.

tizen-3-evolution-1024x640 Samsung brengt Tizen 3.0 uit in September

Momenteel wordt Tien vooral gebruikt in de wearables en smart TV’s van het bedrijf in de oosterse markten (lees: Korea, China, India). Er is ook een handjevol smartphone (Samsung Z1 en Z3) die draaien op oudere versies van Tizen, maar die hebben helaas nooit het daglicht gezien in Europa.

Wellicht dat Samsung nog even wacht tot Tizen uit de kinderschoenen is gegroeid en daarna ook naar het westen gaat brengen in de vorm van een high-end Tizen toestel.

Volgens Sammobile bestaat er namelijk een grote kans dat Samsung een aantal nieuwe toestellen gaat introduceren op de IFA 2016 die – heel toevallig (?) – ook in september van dit jaar wordt gehouden 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee