‘Opvouwbare telefoon Samsung komt begin volgend jaar’

Volgens nieuwe berichten uit Zuid-Korea zal Samsung begin volgend jaar dan eindelijk haar opvouwbare telefoon lanceren.

samsung-foldable-phone-project-valley-front-1024x777 'Opvouwbare telefoon Samsung komt begin volgend jaar'

Over Samsung’s veelbesproken opvouwbare smartphone weten we al geruime tijd twee dingen. Ja, er wordt aan gewerkt. En nee, hij komt nog niet nu. Maar, zo suggereren nieuwe berichten uit Samsung’s thuisland, begin volgend jaar zou het wel eens écht kunnen gaan gebeuren.

Vrij recent nog zagen we dat Samsung druk bezig was met het patenteren van een vergevorderd ontwerp van een opbouwbare telefoon, en dat de ontwikkeling van een dergelijk toestel – opvouwbaar beeldscherm inclusief – best wel aardig lijkt te vlotten.

Toch is voor een commerciële release natuurlijk nog heel wat meer nodig dan een goed ontwikkeld design. Samsung Display, die het opvouwbare AMOLED scherm ontwikkeld, zou op dit moment al een werkend prototype van het toestel gebouwd hebben. Concreet zou get gaan om een toestel met een vijf inch scherm dat uitvouwt tot een zeven inch phablet of tablet.

Massaproductie en release van een dergelijk toestel worden gepland in overleg met alle bij de productie en ontwikkeling betrokken partners, en zou begin volgend jaar van start kunnen. Dat klinkt allemaal spannend, ware het niet dat eerdere geruchten de lancering van Samsung’s opvouwbare telefoon begin dít jaar hadden voorzien. En inderdaad: dat gebeurde niet.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee