‘Galaxy Note 6 krijgt wel USB-C connector’ (maar wat gebeurt met de Gear VR?)

De Samsung Galaxy Note 6, die in de loop van de komende zomer verwacht wordt, krijgt vermoedelijk een USB-C aansluiting. De logische vraag is dan natuurlijk of er ook een nieuwe versie van de Gear VR komt.

samsung-galaxy-note-61 'Galaxy Note 6 krijgt wel USB-C connector' (maar wat gebeurt met de Gear VR?)

Lange tijd leek het vrijwel zeker dat de Galaxy S7 een USB type C connector zou krijgen. Tot dit toch niet het geval bleek, althans. En nu, in de aanloop naar de lancering van de Galaxy Note 6, verschijnt USB-C opnieuw op de radar, door informatie in handen van de collega’s van Sammobile.

Echter, hoe logisch de stap naar USB type C ook lijkt, Samsung’s Gear VR headset kun je er – met zijn microUSB connector – niet op aansluiten. Een Galaxy Note 6 is dus níet bruikbaar met de Gear VR, óf wordt juist gelanceerd met een next-gen Gear VR. Over een dergelijke nieuwe Gear VR is, op het gerucht over USB-C voor de Note 6 na, helemaal niets bekend.

Van de Galaxy Note 6 verwachten we in ieder geval dat hij, net als de S7 en S7 Edge, bestand zal zijn tegen een plens water, en mogelijk zelfs een irisscanner heeft. Hoewel er veel geruchten de ronde doen over een onthulling van het toestel in juni of juli, zijn er nog maar weinig aanwijzingen dat de ontwikkeling van het toestel al zó ver gevorderd is. Wij gaan voor nu gewoon nog uit van een onthulling in augustus, gevolgd door een daadwerkelijke release in september – ja, ook in Nederland/Europa, als we andere berichten mogen geloven.

Reacties

  1. Kees Plaizier zegt

    Zal de Galaxy Note 6 ook MHL-compatable worden voor aansluiting op een UHD tv?
    Zelf gemaakte 4k opnamen zouden dan in dezelfde kwaliteit op groot scherm vertoond kunnen worden.

Praat mee