En daar is Samsung’s eerste irisscanner – in een tablet, vooralsnog

In India lanceert Samsung haar eerste Galaxy met irisscanner, de Galaxy Tab Iris. Het is dus niet de Galaxy Note 6 die, zoals eerder gedacht, deze primeur heeft.

samsung-galaxy-tab-iris En daar is Samsung's eerste irisscanner - in een tablet, vooralsnog

Geruchten dat Samsung een irisscanner gaat gebruiken in haar Galaxy produktlijn zal al bijna net zo oud als deze produktlijn zelf. Echter, de laatste tijd stapelen de aanwijzingen zich op dat het er nu dan ook echt van gaat komen, waarbij we logischerwijs regelmatig denken dat de Galaxy Note 6 als eerst over dit trucje zal beschikken.

Toch is de primeur niet voor dat toestel, maar voor een betaalbare tablet die Samsung in India lanceert, de Galaxy Tab Iris. Deze budgettablet zal geen schoonheidsprijzen winnen, noch is er enigszins indrukwekkende hardware aanwezig.

Het 7 inch LCD scherm heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels, en een 1,2 GHz quad core processor zorgt er voor dat Android 5.0 Lollipop (jawel) hopelijk soepel genoeg draait. De irisscanner bevindt zich aan de achterzijde van het apparaat, en is dus niet ter identificatie van de gebruik(st)er, maar van een andere persoon. Logisch, als je weet dat de Galaxy Tab Iris bedoeld is voor overheden en bedrijven.

Wat de komst van de Tab Iris zegt over deze technologie in de Galaxy Note 6 is niet bekend. Óf dit was het product waarover alle irisscanner-geruchten gingen, en de Note 6 krijgt er géén – óf de Tab Iris biedt uiteindelijk juist een stukje bevestiging van de komst van de deze techniek naar de Galaxy lijn, met de Note 6 als eerste, brede toepassing. Hoe de vork in de steel zit weten we waarschijnlijk vroeg in augustus, als Samsung dat toestel daadwerkelijk lanceert.

Galaxy deal tips

Praat mee