‘Afgelopen maand 1 miljoen Gear VR gebruik(st)ers’

Vorige maand waren één miljoen mensen actief met een Gear VR headset, aldus Oculus, die de software voor het apparaat maakt.

samsung-galaxy-s7-gear-vr-tips 'Afgelopen maand 1 miljoen Gear VR gebruik(st)ers'

Virtual reality is vooralsnog een nichefenomeen. Virtual reality met een smartphone is een niche van een niche. En de Gear VR is daar weer een stukje van. Echter, het lijkt erop dat dit ‘stukje’ flink uit de kluiten aan het wassen is, getuige cijfers van Oculus – maker van de Rift VR headset én van de software van de Gear VR.

Het idee hier is natuurlijk dat voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hebben bijgedragen aan de snelle groei van het aantal gebruik(st)ers met een Gear VR. Tenslotte werd deze in een flink aantal landen cadeau gedaan bij een preorder van één de S7 modellen.

Natuurlijk moet je in gedachten houden dat één miljoen mensen de Gear VR dus tenminste één keer hebben gebruikt. Niet iedereen zal even fanatiek zijn – er zit tenslotte een groot verschil tussen ‘oké, eens even checken wat dit is’ en ‘wow, ik ben verslaafd’. Dat neemt niet weg dat het getal een indicatie geeft van hoeveel mesen inmiddels een Gear VR hebben, en dat het daarmee – hoe je het ook wendt of keert – een belangrijke impact heeft op de ontwikkeling van virtual reality in brede zin.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee