Update brengt april security patches naar Galaxy Note 4, nog geen Marshmallow (update 22-4: Note Edge ook)

Voor Samsung’s Galaxy Note 4 rolt momenteel een nieuwe firmware update het land in die de laatste beveiligingspatches naar het toestel brengt – maar nog geen update naar Android MarshmallowUpdate 22 april: ook voor de Galaxy Note Edge wordt de onderstaande beveiligingsupdate (zonder Marshmallow) nu in Nederland uitgerold.

samsung-galaxy-note-4-april-security-patches-update-xxs1cpc6-599x1024 Update brengt april security patches naar Galaxy Note 4, nog geen Marshmallow (update 22-4: Note Edge ook)

De update, die in eerste instantie beschikbaar is voor de unbranded Galaxy Note 4, brengt firmwareversie XXS1CPC6 (Note Edge: XXS1CPD2) naar het toestel. De belangrijkste vernieuwing is te vinden in het Toestel-info scherm. Onder het kopje Niv. Android-beveiligingspatch valt te lezen dat deze begin april gedateerd is (op twee april, om grappen te voorkomen). De versie van het besturingssysteem blijft nog even bij nummertje 5.1.1.

Wij krijgen op dit moment de eerste meldingen dat deze update – grootte pakweg 74MB – bij de eerste Nederlandse gebruik(st)ers aan het binnenrollen is. De volgende, grote update naar Android Marshmallow wordt weliswaar op niet al te lange termijn verwacht, maar nu nog even niet dus. Hopelijk volgen de april patches voor de branded Galaxy Note 4 van Vodafone en T-Mobile ook een beetje vlot.

(Dank, Japie, Henk, et al)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. M Haaijer zegt

  Wat een drama update. De batterij laadt langzamer op (factor 2 of meer) en het toestel gebruikt meer batterij in normaal functioneren. Al 2 vastlopers gehad (daarvoor nooit)
  Ben zeer benieuwd naar gebruik van andere gebruikers na deze mini update.

  • C. R. Blauw zegt

   Dat heb ik dus ook. Zit je een filmpje te kijken valt de telefoon ineens, zonder melding, uit. Batterij leeg!!! Dit alles na de laatste update!

 2. danny zegt

  Na de mislukte update die 5 uur duurden
  Maar de accu eruit gehaald. Daarna weer opgestart maar wat een drama,
  Trekt de batterij binnen een half uur leeg, switchen tussen schermen duurt som 2 min
  Het zelf op zwart gaan, en steeds opnieuw in schakelen.

  Daarna maar terug gezet op fabrieken instellingen , toen was alles opgelost tot de update weer kwam en weer bleef hangen dus nu weer alle ellende. Geeft zelfs aan kernel upload en geen panic mode.

Praat mee