‘Samsung werkt aan nieuwe, indrukwekkende smartphone camera’

Hoewel er geen gebrek is aan hoge ogen gegooid door de camera van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, werkt Samsung achter de schermen aan een volgende camera sensor, met – op papier – indrukwekkende eigenschappen.

camera-phone-patent-zoom-module 'Samsung werkt aan nieuwe, indrukwekkende smartphone camera'

Eerder gepubliceerde patentaanvragen voor een modulaire telefooncamera

Dat Samsung nu al druk bezig is met de ontwikkeling van de volgende generatie smartphonecamera’s mag natuurlijk geen verrassing heten. Wel opzienbarend zijn de eigenschappen die Samsung zich tot doel zou hebben gesteld voor haar next-gen telefooncamera’s.

Naar verluid ontwikkelt Samsung op dit moment een nieuwe camerasensor met een grootte van 1/2.3″, en op termijn moet zelfs een 1/1.7″ sensor het levenslicht zien, gecombineerd met een lens met een f/1.4 diafragma, en een resolutie van 18 tot 24 megapixels. Ter vergelijking: de huidige Galaxy S7 (Edge) heeft een 12 megapixel 1/2.5″ sensor met een f/1.7 diafragma.

Tevens moeten toekomstige smartphones – Galaxy S8, hallo? – een camera app krijgen met een interface vergelijkbaar met de Galaxy NX, wat dit ook moge betekenen. Misschien wil Samsung haar camera app in de toekomst nog meer geschikt maken voor de serieuze fotograag – al is de belangrijkste eigenschap van de Galaxy S7 juist dat je zónder extra veel moeite en kennis toch uitstekende foto’s kunt maken.

Al met al zouden we bovenstaande informatie niet klakkeloos voor waar aannemen. Aan de andere kant: dat Samsung zal proberen haar smartphonecamera’s verder te ontwikkelen is niet meer dan logisch. Of dit leidt tot een toptelefoon met een 1/2.3″ sensor en f/1.4 lensopening blijkt vanzelf in de toekomst.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee