Samsung Gear Fit 2 duikt op, samen met Gear IconX

Er zijn foto’s opgedoken van Samsung’s vernieuwde Gear Fit 2, én van een product dat wij al enige maanden terug op het spoor kwamen: Gear IconX.

samsung-gear-fit-2-iconx-1024x511 Samsung Gear Fit 2 duikt op, samen met Gear IconX

Via VentureBeat zien we de eerste kiekjes van beide nieuwe leden van Samsung’s Gear familie. De nieuwe Gear Fit 2 lijkt als twee druppels water op de eerste generatie van deze armband. Een nieuwe GPS chip zorgt voor sterk verbeterde tracking features, maar het scherm blijft eenzelfde 1,84 inch gebogen AMOLED model.

Van de Gear IconX vermoedden wij al dat de naam bij een headset of oortelefoon hoort, en inderdaad: draadloze, blauwe oortelefoontjes met 4 GB eigen opslagcapaciteit én een doosje waarin ze opladen. Ze spelen muziek af, én bevatten de nodige sensoren, zodat je er tevens je lichaamsbeweging, hartslag en calorieverbruik mee kunt bijhouden. Samsung zelf noemde ze al earables – slimme oortelefoons, zeg maar.

Wanneer Samsung de Gear IconX en Gear Fit 2 officieel zal lanceren is nog niet bekend. De nieuwe wearables worden op dit moment getest. Het zou ons maar bitter weinig verbazen als ze hun debuut deze zomer samen met de Galaxy Note 6 maken – maar een slag om de arm houden we toch.

Galaxy deal tips

Praat mee