Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kopieer bestanden naar een USB stick, verbind een muis, en meer

Dankzij de standaard meegeleverde zogeheten USB-On-The-Go adapter kan iedereen supersimpel zijn of haar Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge aan allerhande randapparatuur koppelen. Zoals een USB stick, om je bestanden eenvoudig ergens anders naartoe te kopiëren. Of een muis. Of…

samsung-galaxy-s7-edge-tip-memory-stick-muis-aansluiten-usb-otg-adapter Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kopieer bestanden naar een USB stick, verbind een muis, en meer

De USB-On-The-Go stekker van de Galaxy S7 (Edge): handiger dan je denkt

Voor de goede orde: wij weten ook wel dat deze USB-On-The-Go functionaliteit al lang te vinden is in het Android besturingssysteem. Deze tip is dus net zo bruikbaar op iedere Android smartphone – niet alleen op de Galaxy S7 of S7 Edge. Maar omdat Samsung bij juist deze toestellen standaard de benodigde adapter meelevert, kan iedereen met een S7 er direct mee aan de slag.

In eerste instantie is de USB-OTG stekker natuurlijk bedoeld om eenvoudig bestanden van je oude telefoon naar je nieuwe S7 (Edge) over te zetten. Maar het is zonde om zo’n handige adapter slechts voor dit ene dingetje te gebruiken. Dus: stop ‘m in de microUSB poort van je Galaxy S7 of S7 Edge, en prik er iets anders in. Bijvoorbeeld: een USB stick.

Zodra je je geheugenstick in de adapter stop, verschijnt er op het scherm van je Galaxy S7 (Edge) vanzelf de melding dat er een USB drive is aangekoppeld. Je kunt deze dan direct verkennen en er bestanden van of naartoe kopiëren.

Maar er zijn natuurlijk nog legio andere dingen mogelijk. Denk aan het aansluiten van een muis – zonder verdere moeite verschijnt een heuse muiscursor in beeld. Maar ook een compleet toetsenbord laat zich aansluiten, of.., of…

samsung-galaxy-s7-edge-tip-USB-muis-aansluiten Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: kopieer bestanden naar een USB stick, verbind een muis, en meer

Het moge duidelijk zijn: wat voor velen vooral een handig stekkertje is om hun oude bestanden naar hun nieuwe Galaxy S7 te kopiëren, is in feite een superhandig accessoire om de functionaliteit van je telefoon mee uit te breiden.

Wat doe jij er nog meer mee?

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

   • Marcel zegt

    Ja dat wist ik.Hartelijk dank.Heb hem via ebay besteld.

    Maar kan nergens vinden hoe het kopieren van bv fotos naar de usb gaat gaat?
    Kan men dat gewoon kopieren en dan in de usb stick plakken?

Praat mee