Android Marshmallow update Samsung Galaxy A5 (2016) op komst, getuige certificatie

Samsung heeft zojuist haar Galaxy A5 (2016) met Android 6.0.1 Marshmallow laten certificeren bij de Wi-Fi Alliance.

samsung-galaxy-a5-2016-android-6-marshmallow-update Android Marshmallow update Samsung Galaxy A5 (2016) op komst, getuige certificatie

Samsung heeft het druk met het uitrollen van updates naar Android 6.0.1 Marshmallow op verschillende telefoons. Voor haar nieuwe Galaxy A toestellen ontbrak tot nu toe enig concreet spoor van deze update. Tot nu toe, inderdaad, want bij de Wi-Fi Alliance duikt nu het eerste teken op dat Marshmallow straks inderdaad naar de Galaxy A5 (2016) komt.

Voor andere A toestellen – de Galaxy A3 (2016), maar ook de Galaxy A3, Galaxy A5, en Galaxy A7 van vorig jaar – is een dergelijk ‘bewijs’ van de komst van de Marshmallow update nog niet te vinden. Echter, het is niet onlogisch dat Samsung de Galaxy A5 (2016) als eerst laat certificeren – het is de populairste en meest recente Galaxy A, tenslotte.

Hoelang het nog duurt voor de Marshmallow update daadwerkelijk op de A5 (2016), of andere A’s, belandt is zoals altijd niet bekend. Bij bijvoorbeeld de Galaxy S5 zat er slechts een paar weken tussen certificatie, en de start van het uitrollen van de update. Of het dit keer ook zo snel gaat, merken we… over een paar weken, dus. In ieder geval hebben we bij deze de eerste, concrete hint dat Marshmallow inderdaad naar de nieuwe Galaxy A (2016) modellen komt.

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee