Patent laat zien: Samsung werkt aan ‘smart contact lens’ (Gear Blink?)

Een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag van Samsung laat zien dat het concern al enige tijd bezig is met het ontwikkelen van een slimme contactlens – of althans, ideeën daarvoor.

samsung-smart-contact-lens-1 Patent laat zien: Samsung werkt aan 'smart contact lens' (Gear Blink?)

Het patent Smart contact lens for augmented reality and methods of manufacturing and operating the same toont een contactlens, waarop in het midden een klein schermpje gemonteerd is. Hierdoor kan beeld direct in het blikveld van de drager danwel draagster getoond worden.

Dankzij de nodige portie sensoren wordt beweging gemeten, en ook het knipperen van het oog kan worden gedetecteerd – beide gebeurtenissen zijn nodig om een werkende interface te maken die geen verdere input nodig heeft. Ook een camera zou in de periferie van de lens geplaatst kunnen worden.

De lenzen staan in contact met een draagbaar extern apparaat – Samsung noemt in het patent expliciet een smartphone – die voor de nodige rekenkracht en verwerking zorgt.

Volgens de patentaanvraag is de belangrijkste reden voor het ontwikkelen van een dergelijke smart contact lens de beperkte beeldkwaliteit die een slimme bril als Google Glass kan leveren. Waarbij het juist Google is waarvan een tijd geleden al bekend werd dat deze ook met smart contact lenses in de weer is.

De vandaag gepubliceerde aanvraag werd al geruimte tijd terug ingediend, en laat dus vooral zien dát Samsung bezig is met dit soort slimme contactlens concepten, en niet zozeer dat deze nú of op korte termijn tot concrete toepassingen zullen leiden. Aan de andere kant: Samsung liet enige tijd terug al de merknaam Gear Blink vastleggen, dus wie weet?

Galaxy deal tips

Praat mee