Nieuwe ‘opvouwbare’ smartphone van Samsung komt waarschijnlijk in 2017

Dat Samsung bezig is met het ontwikkelen van een ‘opvouwbare’ telefoon is oud nieuws, en de geruchten over een release voor januari van dit jaar blijken dus overduidelijk niet te kloppen, maar dit keer hebben we ietwat betrouwbaarder nieuws omtrent de zogenaamde Project Valley (codenaam) van Samsung.

gsmarena_0011 Nieuwe 'opvouwbare' smartphone van Samsung komt waarschijnlijk in 2017

Samsung’s concept voor een ‘opvouwbare’ smarthpone

GSMarena weet via een ‘redelijk legitieme’ Koreaanse bron te melden dat Samsung tegen het einde van dit jaar de massaproductie van opvouwbare displays zal beginnen. Dit betekent dat de eerste smartphones met opvouwbare beeldschermen voor de consument ergens in 2017 zullen verschijnen!?

Volgens het rapport zou het gaan om een toestel met een beeldscherm van 5-inch wanneer deze is opgevouwen en een 7-inch beeldscherm wanneer deze wordt uitgevouwen. Onder de motorkap zal waarschijnlijk 3 GB aan RAM zitten en Snapdragon 820, wat duidt op een redelijk high-end toestel.

Wat er precies wordt bedoeld met opvouwen en uitvouwen wordt (natuurlijk…) niet in detail beschreven, maar het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om een echt opvouwbaar beeldscherm. Dus niet een klassieke mobieltje wat je kan dichtklappen, maar eentje waarvan je het scherm zelf op de een of andere magische wijze kunt buigen/vouwen.

Gezien we al in kwartaal 2 van 2016 zitten is de kans groot dat we de komende weken/maanden steeds meer van dit soort nieuwtjes/geruchten omtrent Project Valley zullen tegenkomen, dus stay tuned!

Galaxy deal tips

Praat mee