Samsung Galaxy C5 krijgt metalen frame + nieuwe specs

We weten al een aantal weken dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van de Galaxy C5 en en C7, waarvan de laatste hoogstwaarschijnlijk een 5.2-inch display zal krijgen. Afgelopen weekend kwam Geekbench met wat meer nieuws omtrent de specs van beide toestellen en Sammobile China wist via een betrouwbare bron te melden dat de C-serie een soortgelijk aluminium frame krijgt als de Galaxy A8.

Gezien het success van een metalen/glazen design die we voor het eerst zagen bij de Galaxy S6 en daarna ook positieve reviews wist achter te laten bij de Galxay A serie verbaast het ons niks dat Samsung wederom voor deze succesformule kiest.

Volgens de bron van Sammobile is het design overigens niet het enige waar de C-serie veel weg heeft van de Galaxy A-serie. Onder de motorkap zit namelijk 4 GB RAM, een octa-core Snapdragon 617 SoC en draait alles op Android 6.0.1 wat zo’n beetje de nieuwe standaard is geworden.

sm-c5000-c5-geekbench-1024x624 Samsung Galaxy C5 krijgt metalen frame + nieuwe specs

Maar wat is dan wel het verschil met bijvoorbeeld een Galaxy uit de A-serie horen we je al denken? Ten eerste is de C-serie initieel gericht op de Chinese markt (en Aziatische markt in het algemeen). Ten tweede ligt de prijs – waarschijnlijk – een stukje onde de high-end Galaxy A toestellen.

Er is goede hoop dat de C-serie over een aantal maanden ook buiten China zal worden verkocht. Mocht dit het geval zijn dan zou het een mooie optie zijn voor iedereen die voor een redelijke prijs een fancy smartphone wil die niet helemaal van plastic is gemaakt.

Zodra we meer weten over de beschikbaarheid buiten China lees je het natuurlijk hier!

Galaxy deal tips

Praat mee