Samsung test energiebesparende versie TouchWiz interface, mogelijk voor Galaxy Note 6

Op haar eigen Developer Conference laat Samsung weten een versie van haar TouchWiz interface te testen die minder energie gebruikt, en dus een langere accuduur oplevert. Met een beetje geluk kan straks de Galaxy Note 6 van deze nieuwe ontwikkeling profiteren.

samsung-energie-besparende-touchwiz-efficient-1024x768 Samsung test energiebesparende versie TouchWiz interface, mogelijk voor Galaxy Note 6

Met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge lanceerde Samsung voor het eerst ondersteuning van de Vulkan API, die betere gaming prestaties biedt. En in de volgende versie van het Android besturingssysteem – ‘N’ – wordt deze ook op systeemniveau ondersteund. Op de haar Developer Conference toonde Samsung nu een TouchWiz-achtige launcher, die sneller en efficiënter is door ook gebruik te maken van de mogelijkheden van deze Vulkan API, zo komen te weten via AndroidCentral.

De TouchWiz-achtige – let op: Samsung maakt zelf vooralsnog dus onderscheid tussen dit experiment en haar huidige interface – launcher maakt gebruik van de Vulkan API om veelvuldige handelingen sneller en efficiënter te maken. Als voorbeeld worden acties als scrollen en het openen van het app overzicht gegeven, die dankzij de Vulkan API respectievelijk 6,40% en 5,76% minder energie verbruiken.

Dat zijn natuurlijk geen werelden van verschil – op de Galaxy S7 Edge met zijn 3600 mAh levert dit een pakweg 40 minuten langere accuduur op. Dit is niet zoveel, maar wel degelijk mooi meegenomen.

Op dit moment staat de nieuwe, efficientere launcher duidelijk nog in de kinderschoenen. Zo wordt nog niet van alle mogelijkheden van de Vulkan API gebruik gemaakt. Maar met een beetje geluk zien we de eerste resultaten van deze ontwikkeling straks bij de eerste Galaxy toestellen die standaard met Android N gelanceerd zullen worden – en dan denken we natuurlijk vooral aan de Galaxy Note 6. Koffiedik? Jawel. Interessant? Ook!

Praat mee