Bevestigd: metalen Samsung Galaxy J5 (2016) komt naar Europa

De onlangs in China gelanceerde Galaxy J5 (2016) zal later dit jaar ook in Europa in de winkels belanden, zo blijkt uit vandaag opgedoken informatie. Bovendien zal het toestel hier direct met Android 6.0.1 Marshmallow verschijnen.

samsung-galaxy-j5-2016-j7-officieel Bevestigd: metalen Samsung Galaxy J5 (2016) komt naar Europa

De Galaxy J5 (2016) is een op veel gebieden geupgrade versie van de huidige Galaxy J5, en brengt een premium design – lees: metalen frame – naar Samsung’s goedkoopste toestelserie. De achterzijde van het toestel is nog wel van kunststof, en dus verwijderbaar. Hierdoor blijft ook de batterij van de telefoon verwisselbaar door de gebruik(st)er zelf.

Verder is de Galaxy J5 (2016) uitgerust met een 5,2 inch AMOLED scherm (huidige J5: 5 inch), een 1,2 GHz quad core processor, 2 GB RAM én 16 GB opslagcapaciteit. Bovendien kan deze laatste dankzij het SD slot verder uitgebreid worden. De 13 megapixel camera schiet aan de achterzijde aardige foto’s, en selfies zijn goedbelicht dankzij de front flitser die we kennen van de eerste generatie J5. Van de 3100 mAh accu hebben we vrij hooggespannen verwachtingen, dankzij de verder niet overdreven energieverslindende hardware.

Samsung heeft net de 5 inch Galaxy J3 (2016) in Nederland uitgebracht, maar dit toestel heeft géén aluminium frame, en beduidend bescheidener technische specificaties.

Op dit moment is de Galaxy J5 (2016) al in China te koop met Android 5.1.1 Lollipop, maar de eerste firmwares van het toestel met Android 6.0.1 Marshmallow zijn al gespot. Het lijkt dus niet meer dan logisch dat het toestel straks in Europa out of the box met de nieuwste versie van Android zal verschijnen.

Overigens houden we wat betreft een Nederlandse release van de Galaxy J5 (2016) nog een slag(je) om de arm. Een Duitse versie van de software van het toestel bestaat bijvoorbeeld wel – een Nederlandse nog niet. Maar omdat hij in een flink aantal Europese landen uitgebracht zal worden, gaan we er vooralsnog vanuit dat Nederland niet achter zal blijven.

(via)

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee