Bellen via vergrendelde Galaxy telefoon mogelijk door exploit

Het is Italiaanse onderzoekers gelukt om een telefoongesprek te starten op een vergrendelde Galaxy telefoon. Daarvoor moet deze wel via USB kabel met een Linux PC verbonden zijn.

samsung-galaxy-exploit-bellen-vergrendelde-telefoon Bellen via vergrendelde Galaxy telefoon mogelijk door exploit

Het is mogelijk om een vergrendelde Galaxy telefoon toch te laten bellen of SMSen. Twee Italiaanse onderzoekers is dit gelukt met een Galaxy S6, S4, S4 Mini en met een Note 3. Om dit te bereiken dient het toestel wel fysiek via een USB kabel verbonden te zijn met een Linux computer.

Vanwege de noodzaak van deze fysieke verbinding is het gevaar dat van de exploit uitgaat niet erg groot, maar van gestolen telefoons kan op deze manier wel misbruik gemaakt worden. Of andere Galaxy telefoons ook kwetsbaar zijn voor deze exploit laten de onderzoekers niet weten. Het wachten is op een fix in komende firmware updates.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee