Update met nieuwe security patches arriveert op Nederlandse Galaxy S5 (update 24-3: T-Mobile ook)

Vanaf vandaag arriveert een kleine beveiligingsupdate op de Nederlandse Galaxy S5, te beginnen met de branded toestelversie van Vodafone. Het gaat hier om de security patches van de maand maart – nog niet om de grote update naar Android MarshmallowUpdate 24 maart: ook voor T-Mobile’s S5 is een vergelijkbare update nu beschikbaar.

samsung-galaxy-s5-update-nederland-security-patch-maart Update met nieuwe security patches arriveert op Nederlandse Galaxy S5 (update 24-3: T-Mobile ook)

Gisteren ging in Zuid-Korea officieel de update naar Android Marshmallow voor de Galaxy S5 van start, maar het kan nog even duren voor deze ook op de Nederlandse versie van het toestel beschikbaar is. Tot die tijd komt er eerst nog een kleine update voorbij die de Galaxy S5 voorziet van de allerlaatste beveiligingsfixes.

Vodafone’s branded Galaxy S5 (die direct bij de provider werd aangeschaft) begint vandaag als eerste aan deze update, en krijgt firmwareversie XXS1BPC7 – op de unbranded toestelversie verwachten we op korte termijn firmwareversie XXS1BPC3. Update: voor T-Mobile’s branded S5 in nu firmware XXS1BPCD beschikbaar.

Met deze update blijft de Galaxy S5 nog even bij Android versie 5.0, maar zoals je in het Toestel-info scherm kunt zien, zijn de laatste security patches tot maart nu geïnstalleerd. Het toestel, dat eerder al een uitgebreide fix kreeg voor het Stagefright lek, is hiermee op beveiligingsgebied weer helemaal bij.

Rest het wachten nu op de grote update naar Android Marshmallow. Wanneer deze in ons land beschikbaar zal zijn is niet bekend – hopelijk verloopt het wereldwijde uitrolproces een beetje vlot, maar voor nu is geduld het toverwoord.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee