Tip: installeer Samsung Internet 4.0 nu ook op je oudere Galaxy (met Android Lollipop)

Samsung’s eigen browser, Samsung Internet, kreeg enige tijd terug een fikse update die ondermeer het blokkeren van advertenties mogelijk maakt. Tot nu toe was die nieuwste versie – nummertje 4.0, om precies te zijn – alleen beschikbaar voor Galaxy telefoons met Android Marshmallow. Maar inmiddels kun je ‘m ook installeren op alle Galaxys met Android 5.0 Lollipop en hoger (S4, S5, Note 3, 4, Edge, Alpha, A serie).

samsung-internet-adblock-browser-galaxy-s4-s5-note-3 Tip: installeer Samsung Internet 4.0 nu ook op je oudere Galaxy (met Android Lollipop)

Samsung Internet 4.0 – nu ook op oudere Galaxys met Android 5.0 Lollipop

De meest besproken feature van Samsung Internet 4.0 is de adblocker API, waardoor apps van derden ingezet kunnen worden om ongewenste inhoud – hinderlijke advertenties, zogezegd – geblokkeerd kunnen worden. Maar er is meer.

Zo voegde Samsung een complete Geheime stand toe, die je kunt beveiligen met wachtwoord of (indien je telefoon dit kan) vingerafdruk. In deze modus kun je dus ongehinderd rondsurfen zonder dat anderen kunnen zien wat je daar doet – ook als ze wel toegang hebben tot je telefoon. Het is in feite een soort uitgebreide, beter beveiligde versie van de vroegere optie om losse geheime tabbladen te openen in de browser.

samsung-internet-adblock-browser-galaxy-s4-s5-note-3-screenshots Tip: installeer Samsung Internet 4.0 nu ook op je oudere Galaxy (met Android Lollipop)

Was Samsung Internet 4.0 tot nu toe alleen te gebruiken op toestellen met Android Marshmallow, nu kun je ‘m ook installeren op Galaxys die deze update nog moeten krijgen (Note 4, Galaxy S5, S5 Neo, Alpha, Galaxy A serie), of zelfs op een aantal toestellen die ‘m niet gaan krijgen, maar wél op Android Lollipop draaien (Galaxy S4, Note 3).

Voor zover we kunnen nagaan, klopt dit allemaal – alleen op onze Galaxy J5 is en blijft de vernieuwde app niet compatible. Ook op telefoons die afgelopen jaar géén update naar Android 5.0 Lollipop kregen doet de nieuwe browser het niet (Galaxy S3, Note 2).

Je vindt de vernieuwde Samsung Internet app gratis in Google Play HIER.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. P zegt

  Hoi, sinds een paar dagen na een update van mijn Samsung s6, kan ik de functie ontgrendeleffect niet meer vinden, ik had uitspringende kleuren maar dit vind ik niet meer, waar moet ik dit vinden?

  • W zegt

   Volgens mij heeft Samsung de effecten die te zien zijn bij het slepen op het vergrendelscherm uit het systeem gewist. Ik kan deze ook niet vinden. Waarschijnlijk heeft het te maken met snelheid of zodat het er professioneler uitziet.

 2. Rianne zegt

  Hallo, hoe kan het dat ik deze versie niet op mijn samsung galaxy tab A kan bijwerken? Hij geeft aan dat hij niet compatible is met mijn toestel… hij draaid op de officiele versie 5.0.2 lollipop…
  Wie kan mij helpen?
  P.s dit is ook een bericht voor galaxyclub ik hoop dat jullie ook mij kunnen helpen?!

  Alvast bedankt!

Praat mee