Samsung ziet toch wel brood in 4K beeldschermen voor VR

Een Samsung medewerker laat in een interview weten dat het bedrijf wel degelijk geïnteresseerd is in smartphone schermen met een 4K resolutie. De logisch toepassing: virtual reality.

samsung-gear-vr-s6-edge-plus Samsung ziet toch wel brood in 4K beeldschermen voor VR

Niemand verwachtte dat Samsung een beeldscherm met 4K resolutie in de Galaxy S7 zou stoppen – en dat gebeurde dan ook niet. De tijd dat de Zuid-Koreanen dingen deden gewoon omdat ze het kunnen is voorbij, en daar is niemand echt treurig om. Of nouja, hooguit een klein beetje.

Dit betekent echter niet, dat Samsung geen plannen heeft om de sprong van QHD naar UHD te maken. Maar Sony’s Xperia Z5 Premium – met een 4K schermresolutie – was geen aanleiding om het nu al te doen.

Samsung’s Kyle Brown – chef technologie, content en, uhm, launch management – laat in een gesprek met TechRadar weten dat 4K schermen wat hem betreft meer zijn dan een gimmick. Sterker nog: ooit zullen ze heel gewoon zijn, aldus Brown.

Dat VR een belangrijke drijvende kracht zal zijn achter de acceptatie van smartphones met een 4K scherm is in feite niet meer dan logisch. En omdat Samsung met haar Gear VR op dit moment een drijvende kracht is op de VR markt, is het onvermijdelijk dat het bedrijf vroeg of laat de beeldkwaliteit van haar VR ervaring zal willen verbeteren. Want hoe hoog de huidige QHD – 2560 x 1440 – resolutie ook is, voor virtual reality is het alles behalve te hoog.

Brown liet verder niets los over wanneer we de eerste Galaxy toestellen kunnen verwachten met een 4K display. Een mogelijke kandidaat is de Galaxy Note 6, maar zelfs recente, overdreven wilde geruchten over dat toestel noemden geen 4K resolutie.

Samsung hield 2 jaar lang aan de 1080p full HD resolutie vast – met de Galaxy S4 en Galaxy S5 – alvorens de stap omhoog te wagen. Met de Galaxy S7 begint Samsung aan haar tweede QHD-productcyclus, dus mogelijk is zowel de tijd als de productiecapaciteit rijp voor UHD tegen de tijd dat de Galaxy S8 aan de horizon verschijnt. Maar dit is en blijft een knap staaltje koffiedik kijken.

Praat mee