Samsung onthult eigen Dual Pixel camera sensor, gebruikt in sommige Galaxy S7 modellen

Hoewel we er vanuit gingen dat Samsung in de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge de IMX260 camera sensor van Sony gebruikt, blijkt dit niet overal het geval. Een sensor uit eigen fabriek wordt in sommige markten gebruikt.

samsung-dual-pixel-camera-sensor-galaxy-s7 Samsung onthult eigen Dual Pixel camera sensor, gebruikt in sommige Galaxy S7 modellen

Via haar eigen blog introduceert Samsung een camera sensor met eigenschappen vergelijkbaar met die van Sony’s IMX260. De S5K2L1 is een 2,5 inch sensor, 12 megapixel resolutie, 1,4 micron pixels én de veelbesproken dual pixel autofocus technologie. En zo blijkt Samsung voor de camera van de Galaxy S7 (Edge) een vergelijkbaar productieschema te hanteren als vorig jaar voor de Galaxy S6, die ook met verschillende sensoren op de markt kwam.

Bij de Galaxy S7 en S7 Edge lijkt de scheiding niet zo duidelijk. Zo duiken op het XDA forum Europese gebruikers op met zowel een Samsung als een Sony camera sensor in hun toestelversies met Exynos 8890 processor, al lijkt de Sony sensor de overhand te hebben. Wijzelf hebben deze in ieder geval ook.

galaxy-s7-edge-sony-of-samsung-camera-sensor Samsung onthult eigen Dual Pixel camera sensor, gebruikt in sommige Galaxy S7 modellen

Overigens lijken de verschillen tussen beide sensoren minimaal te zijn. Uiteraard verschillen de overige eigenschappen – OIS, f/1,9 lensopening etc. – ook niet, zodat de basis onder de veelgeprezen cameraprestaties, evenals de software, in beide gevallen hetzelfde is.

Hoe checken welke camera sensor jij hebt?

Als jij nu of straks zelf wilt checken welke camera sensor er in jouw Galaxy S7 of S7 Edge te vinden is, kun in de Play Store de AIDA64 app vinden. Onder het kopje Devices vind je daar precieze details van de camera. Een Sony sensor duikt op zoals op de foto hierboven (SONY_IMX260_FIMC_IS), een sensor van Samsung toont bij Camera ID SLSI_S5K2L1_FIMC_IS.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee