Samsung Music app nu los verkrijgbaar in Play Store

Als je de kersverse bezit(s)ter bent van een Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge, was het je misschien al opgevallen: er staat geen muziek applicatie van Samsung zelf op. Mocht je deze toch graag willen, dan kun je nu in de Play Store terecht.

samsung-muziek-speler-downloaden-play-store Samsung Music app nu los verkrijgbaar in Play Store

Het lijkt erop dat Samsung begonnen is met het stukje bij beetje ‘ontdubbelen’ van sommige apps. En dus prijkt er sinds de Galaxy S7 (Edge) géén aparte muziek applicatie van Samsung zelf op het toestel. Standaard moet je het doen met Google Play Muziek app, waar op zich natuurlijk niet zoveel mis mee is.

Maar voor de liefhebber biedt Samsung’s muziek app een uitgebreide manier om je muziek te catelogiseren, en als bonus kun je de afspeelsnelheid aanpassen. Want, daarom, tenslotte. Ook is er de Slim volume optie, die ervoor zorgt dat alle nummers op min of meer hetzelfde volume worden afgespeeld – handig, voor wie een collectie heeft met veel variatie hierin. De snelkoppeling naar Samsung’s Sound Alive feature verwijst naar Sound Alive op het toestel zelf. Dit snufje behoort bij TouchWiz, en niet bij de muziekspeler, gelukkig.

Het voornaamste nadeel van het feit dat de muziekspeler niet meer een standaardonderdeel van TouchWiz is, is dat hij ook niet meer mee verandert met je themakeuze. Thema’s passen namelijk alleen standaard aanwezige apps aan. Maar aan de andere kant: lang niet alle thema’s zijn zo uitgebreid dat ze het uiterlijk van de muziek app veranderen, dus in de praktijk is dit nadeel uitermate beperkt.

Voor de analytisch ingestelde medemens zal het interessant zijn te zien hoe vaak Samsung’s muziekspeler gedownload zal worden uit de Play Store. Het zal ongetwijfeld een stuk minder vaak gebeuren dan er Galaxy S7’s in omloop zijn, maar hoe overbodig was de app echt? De tijd zal het leren.

Hoedanook: de Samsung Music vind je in de Play Store HIER. Voor nop, uiteraard.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee