Samsung Gear VR tip: voeg vrienden toe in de Oculus app

Met de release van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn er ook flink wat mensen met een Gear VR bijgekomen. Een nieuwe update voor de Oculus app brengt de mogelijkheid om vrienden te maken – en dingen samen te beleven.

samsung-gear-vr-oculus-update-vrienden Samsung Gear VR tip: voeg vrienden toe in de Oculus app

Momenteel wordt voor de Oculus app, behorend bij de Gear VR, een fikse update uitgerold – naar versie 1.0.2.2-25272783, voor wie het exact wil bijhouden. De update brengt de mogelijkheid om je vrienden toe te voegen, in Oculus’ eenvoudige sociale netwerk binnen de app.

Na het uitvoeren van de update, kun je in je Gear VR met de Oculus app met je vrienden delen wat je zoal aan het doen bent, en met wat voor soort apparaat precies. Afhankelijk van je privacyinstellingen zijn deze gegevens – inclusief je eigen naam en vriendlijst – toegankelijk voor de wereld, je vrienden, of helemaal niemand.

samsung-gear-vr-oculus-update-vrienden-2 Samsung Gear VR tip: voeg vrienden toe in de Oculus app

Een dergelijke functionaliteit past uiteraard helemaal in het straatje van Oculus, dat eigendom is van Facebook, dat wel vaker dingen doet met online netwerken van vrienden en bekenden. Met de nieuwe, sociale versie van de Oculus app kun je met je vrienden verschillende dingen doen, zoals spelletjes spelen – met Social Trivia of Herobound: Gladiators – of chatten – in Oculus Social – of video kijken in de vernieuwde Oculus Video app met Facebook Videos tab.

Galaxy deal tips

Praat mee