Galaxy S7 hitte test – competitie krijgt het benauwd

Nu de Galaxy S7 en S7 Edge officieel zijn onthuld mogen Samsung’s nieuwste vlaggenschepen natuurlijk allerlei interessante tests doorstaan, maar je kan het aan de jongens en meiden van XDA overlaten om weer met iets unieks te komen. Namelijk een uiterst gedetailleerde hitte en stress-test om te zien hoe de nieuwe Snapdragon 820 zich qua prestaties en warmteproductie verhoudt tot de topmodellen van afgelopen jaar. Uiteraard gaat de Galaxy S7 (Edge) in Nederland over de toonbank met Samsung’s eigen Exynos 8 Octa processor, maar de nerd in ons neemt toch graag een kijkje bij het energiemanagement van ‘die andere’ toestelversie.

De Galaxy S7 Edge wordt in de test zij aan zij vergeleken met de iPhone 6S (A9 chip), Galaxy Note 5 (Exynos 7420), Moto X Pure (Snapdragon 808), Nexus 6P (Snapdragon 810) en de HTC One M9 (ook een Snapdragon 810). De temperatuur van zowel de CPU als de GPU werden gemeten onder verschillende zware taken en de resultaten zien er veelbelovend uit voor de Galaxy S7.

img_thermal_1457023826080-1024x577-1024x577 Galaxy S7 hitte test - competitie krijgt het benauwd

Van links naar rechts: iPhone 6S Plus | S7 Edge | Note5 | Moto X Pure | Nexus 6P

Snapdragon 820 doet ’t prima – TouchWiz nog niet…

Over het algemeen is de Snapdragon 820 een stuk sneller – zowel op papier als in de praktijk – dan zijn voorgangers. Qualcomm heeft de meeste problemen met warmteproductie van bijvoorbeeld de Snapdragon 810 verholpen en het speciale design onder de motorkap van de S7 helpt natuurlijk ook een handje om de overtollige warmte van de processor weg te werken.

scrolling1-576x1024 Galaxy S7 hitte test - competitie krijgt het benauwd

Hoewel de processor en grafische processor prima werk verrichten blijkt uit de test wel dat Samsung’s eigen TouchWiz interface nog verre van perfect is. Op de momenten dat de processor zware berekeningen moest doen zorgde TouchWiz er voor dat bijvoorbeeld de GPU het zwaar te verduren had. Scrollen door de Google Play store ging niet helemaal zonder slag of stoot, iets wat bijvoorbeeld op de App Store van de iPhone geen problemen veroorzaakt.

Hoe dan, wil je de uitgebreide test zelf lezen of simpelweg een hoop grafiekjes en getalletjes van de boven genoemde toestellen bekijken, neem dan een kijkje op de pagina van XDA Developers!

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee