Dual pixel autofocus Samsung Galaxy S7 (Edge) in actie

Een directe vergelijking met Canon’s EOS 70D camera laat zien hoe snel de dual pixel autofocus van de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is.

samsung-galaxy-s7-versus-dslr-canon-autofocus-vergelijking-video Dual pixel autofocus Samsung Galaxy S7 (Edge) in actie

We geven het toe: de camera van de Galaxy S7 (Edge) houdt ons bezig. Onlangs werd hij al vergeleken met die van de iPhone 6S, om nog maar te zwijgen van de uitgebreide vergelijking met LG’s nieuwe G5 en andere telefoons. Maar niet eerder zagen we een vergelijkende test waarin de autofocus van de S7 het opneemt met Canon’s EOS 70D DSLR.

Samsung gebruikt in de Galaxy S7 een zogeheten dual pixel autofocus systeem. Dat wil zeggen dat iedere afzonderlijke pixel – van de 12 megapixel sensor – over twee fotodiodes beschikt voor het scherpstellen. Waar de veelgeprezen camera van de Galaxy S6 0,7% van de pixels gebruikt om te focussen, doet de Galaxy S7 dit dus met 100% van haar pixels.

samsung-galaxy-s7-versus-dslr-canon-autofocus-vergelijking-1024x575 Dual pixel autofocus Samsung Galaxy S7 (Edge) in actie

Het resultaat van dit alles, is dat de Galaxy S7 in normale lichtomstandigheden heel snel scherp stelt – in 0,15 seconde, om precies te zijn. En bij weinig licht loopt deze tijd maar amper op. Dat is niet alleen snel in vergelijking met andere telefoons, maar – zo laat onderstaande filmpje zien – ook met een DSLR van Canon. Zonder er al te vergaande conclusies aan te verbinden, kunnen we in ieder geval stellen dat dit niet slecht is voor een telefoon. Helemaal niet slecht.

(bron)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee