Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: screenshot (schermafbeelding) maken

Jaar in jaar uit kon je op je Samsung Galaxy smartphone op exact dezelfde manier screenshots – pardon: schermafbeeldingen – maken. Nu, met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verandert er voor het eerst sinds lang iets.

screenshot-samsung-galaxy-s7-edge-schermafbeelding Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: screenshot (schermafbeelding) maken

Omdat de Galaxy S7 en S7 Edge standaard geleverd worden met Android 6.0.1 Marshmallow aan boord, is de schermafbeelding feature flink uitgebreid ten opzichte van vroegâh. De nieuwe snufjes zijn namelijk in de eerste plaats onderdeel van dat systeem, en werken dus ook op een Galaxy S6 met Marshmallow. Maar schrik niet! Je kunt nog steeds een screenshot maken met de inmiddels welbekende veegbeweging, met je hand boven het beeldscherm.

samsung-galaxy-s7-edge-screenshot-met-hand-slim-vastleggen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: screenshot (schermafbeelding) maken

Mocht deze feature niet out-of-the-box aan staan, ga dan in de Instellingen naar Geavanceerde functies en selecteer Slim vastleggen. Zorg dat de schakelaar rechtsboven op aan staat, en je kunt als vanouds met je de zijkant van je hand boven het scherm vegen om een afbeelding vast te leggen.

Echter, de makkelijkste manier blijft wat ons betreft nog steeds het tegelijk indrukken van Home en Power (Aan/uit) tegelijk. Hou ze even op hetzelfde moment vast, en presto is je screenshot.

screenshot-samsung-galaxy-s7-edge-schermafbeelding-maken Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: screenshot (schermafbeelding) maken

Een schermafbeelding maken met je Galaxy S7 of S7 Edge: Home + Power

Maar, zoals beloofd, er is meer (als je die Slim vastleggen feature hebt ingeschakeld, dus). Met het vastleggen van de scherminhoud van je Galaxy S7 en S7 Edge ben je er nog niet. Nadat je een schermafbeelding hebt vastgelegd, verschijnen onderin beeld drie nieuwe opties: Meer vastleggen, Delen en Bijsnijden. Met Meer vastleggen kun je – raad eens? – méér vastleggen: het scherm scrolt iets verder naar beneden, en er wordt meer aan de schermafbeelding toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld een complete webpagina vastleggen, of wat er zoal nog meer verder kan scrollen, dus.

samsung-galaxy-s7-edge-screenshot-meer-hele-website-pdf-vastleggen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: screenshot (schermafbeelding) maken

Meer vastleggen: hele webpagina’s, PDF documenten, lijsten, Google Maps, etc. etc.

De andere twee opties spreken verder ook voor zichzelf, en zijn dus direct beschikbaar, zonder dat je er nog verdere moeite voor moet doen.

Vergeet niet ons groeiende collectie Galaxy S7 tips te checken!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee