Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: ongewenste apps verwijderen of verbergen

Hoewel Samsung haar smartphones steeds minder vol propt met ongewenste applicaties – bloatware – vind je ook op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge genoeg apps die je niet zelf hebt geïnstalleerd. Hoe je deze kunt uitschakelen, of verwijderen, lees je hieronder.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-bloatware-verwijderen-overtollige-apps-uitschakelen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: ongewenste apps verwijderen of verbergen

Normaal gesproken kun je apps natuurlijk gewoon van je Galaxy S7 (Edge) verwijderen, als je erop uit gekeken bent. Echter, met sommige standaard meegeleverde applicaties is dit niet mogelijk. Wel kun ze uitschakelen, zodat je ze niet meer het overzicht opvullen of anderszins in de weg zitten.

Om dit te doen, ga je naar je scherm met al je apps, en tik rechtsbovenin op Bewerken. Bij applicaties die je kunt uitschakelen of verwijderen verschijnt nu een ‘minnetje’. Sommige apps kun je niets mee doen – deze horen bij de standaard functionaliteit van je Galaxy S7 (Edge), zoals de klok, camera of telefoon app.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-bloatware-verwijderen-meegeleverde-apps Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: ongewenste apps verwijderen of verbergen

Zelf geinstalleerde apps kun je volledig verwijderen, en als je op het icoontje tikt zal je toestel daar dan ook om vragen. Andere apps kun je op precies dezelfde manier alleen uitschakelen.Hierboven zie je bijvoorbeeld dat je de Facebook app ‘en alle functies die ermee samenhangen’ kunt uitschakelen.

Uitgeschakelde apps worden niet meer tussen je andere apps weergegeven, en ze verbruiken geen rekenkracht, energie of werkgeheugen meer. Alleen het stukje interne opslag dat ze in beslag nemen laat zich helaas niet vrijmaken.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-bloatware-verwijderen-meegeleverde-apps-2 Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: ongewenste apps verwijderen of verbergen

Overigens kun je ook direct je vinger even op het icoontje van een app leggen, zonder eerst Bewerken te kiezen. Je kunt ‘m vervolgens naar een prullenbak icoontje boven in beeld slepen voor hetzelfde resultaat.

Uitgeschakelde apps terughalen

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je een app die je eerder uitschakelde, toch weer terug wilt op je Galaxy S7. Misschien blijk je toch niet zonder Facebook te kunnen – of blijken Microsoft’s apps op een later tijdstip toch best handig. Ga in dat geval naar de Instellingen van je telefoon, en kies daar de optie Applicaties.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-bloatware-apps-uitschakelen-weer-inschakelen-1 Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: ongewenste apps verwijderen of verbergen

Ga vervolgens naar Applicatiebeheer, en tik bovenin op Alle apps. Er verschijnt een klein menuutje, waarin je kiest voor Uitgeschakeld. Je komt nu in het overzicht terecht waarin alle apps verschijnen die je zelf eerder had uitgeschakeld, en dus is de rest simpel. Kies de app die je weer wilt inschakelen, en tik bovenin op – duh! – Inschakelen.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-bloatware-apps-uitschakelen-weer-inschakelen-2 Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: ongewenste apps verwijderen of verbergen

Overigens kun je in dit laatste scherm ook zien hoeveel opslag de app in kwestie in beslag neemt. Zo heeft de Facebook app maarliefst 260 MB nodig – geen flauwekul, en vooral daarom is het dus jammer dat dit soort apps niet geheel te verwijderen zijn.

Maar bij deze weet je in ieder geval hoe je je Galaxy S7 of S7 Edge zo ‘schoon’ mogelijk kunt krijgen. Vergeet verder natuurlijk niet onze groeiende voorraad Galaxy S7 (Edge) tips en trucs te checken.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee