Test: Samsung Galaxy S7 Edge buigt echt slecht

Hoeveel er ook gesproken wordt over Samsung’s flexibele telefoons, met de Galaxy S7 Edge is het de Zuid-Koreanen wederom niet gelukt een goed buigend toestel te maken.

samsung-galaxy-s7-edge-buig-test Test: Samsung Galaxy S7 Edge buigt echt slecht

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam aan het licht dat de Galaxy Note 3 in vergelijking met de toenmalige iPhone 6 Plus erg slecht kon verbuigen. En nu wordt duidelijk dat Samsung’s nieuwste toptoestellen, de Galaxy S7 en S7 Edge, op dit gebied in feite geen vooruitgang hebben geboekt.

In de onderstaande video kun je zien hoe iemand zijn Galaxy S7 Edge liefdevol behandelt met allerhande scherpe en hete voorwerpen. Voor de meesten is direct duidelijk dat je dat natuurlijk nooit moet doen, maar JerryRigEverything was naar verluid altijd al een beetje tegendraads.

Hoewel krassen en verhitten nog vrij goed gaat met – in dit geval – de Galaxy S7 Edge, blijkt de buigzaamheid ronduit teleurstellend. We zien hoeveel moeite Jerry doet, maar behalve een achterkant die een heel kleine beetje loskomt – let op: weg is de waterdichtheid dan – bereikt hij maar bar weinig.

Toegegeven: ook Apple ging sinds eind 2014 hard achteruit. Recentere iPhone modellen zijn veel minder flexibel dan de iPhone 6 Plus dat toen was. Dat Samsung de Galaxy S7 zo sterk wist te maken is dus niet direct reden tot schaamte. Maar voor potentiële kopers is het wel een puntje om je bewust van te zijn:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee