Samsung Galaxy S7 Edge batterijduur – Snapdragon vs. Exynos

De oplettende lezer weet dat Samsung de gewoonte heeft om voor verschillende markten andere processoren in haar vlaggenschepen te stoppen. Afgelopen jaar zat er in China en Korea een eigen Exynos processor van Samsung in de Galaxy S6 en een Snapdragon variant in het westen.

Dit jaar besloten de Koreanen om het andersom aan te pakken en in Europa en Amerika de Exynos 8890 varianten van de Galaxy S7 Edge aan te bieden en in China en India de Snapdragon 820 varianten. Nou zit er een relatief klein verschil in processorkracht en snelheid van beide chips, maar hoe zit het precies met de batterijduur van de Galaxy S7 Edge? Dat vroegen ze zich bij gsmarena ook af en daar hebben ze dan ook maar meteen werk van gemaakt.

Yes! Exynos gaat langer mee!

Goed nieuws voor Nederland, uit de tests blijkt dat de Exynos processor die in de Nederlandse S7 Edge zit een paar uurtjes langer mee kan dan de Snapdragon 820 variant die momenteel in China en Korea in de schappen ligt.

In de test wordt onder meer gekeken naar stand-by, talk-time, video playback en surfen op het web en in alle gevallen blijkt dat Samsung’s eigen Exynos processor net wat zuiniger omgaat met de beschikbare energie omgaat.

Voor meer details en leuke grafiekjes raden we aan om een kijkje te nemen op de pagina van gsmarena!

gsmarena_001 Samsung Galaxy S7 Edge batterijduur - Snapdragon vs. Exynos

Exynos 8890

gsmarena_002 Samsung Galaxy S7 Edge batterijduur - Snapdragon vs. Exynos

Snapdragon 820

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee