Samsung Galaxy S7 Edge accuduur: eerste ervaringen

Hoewel we nog geen definitieve conclusies trekken – dat doen we pas in onze uitgebreide review – willen we alvast een voorzichtige glimp bieden van de accuduur van de Galaxy S7 Edge. Update: check ook onze Galaxy S7 (Edge) benchmarks.

samsung-galaxy-s7-edge-accuduur-batterij Samsung Galaxy S7 Edge accuduur: eerste ervaringen

We hebben inmiddels enige tijd gehad om met onze redactionele Galaxy S7 Edge te spelen – je weet wel, uitpakken, instellen, aanpassen, dat soort dingen (zie ook onze Galaxy S7 tips en trucs). En hoewel we een hoop ervaringen te delen hebben, willen we voor nu alvast een kleine glimp bieden van de accuduur van dat toestel.

De Galaxy S7 Edge heeft namelijk een flinke batterij. Met zijn capaciteit van 3600 mAh doet hij die van de Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus verbleken. En gebaseerd op onze ervaringen, kunnen we zeggen dat deze verbetering niet alleen op papier te merken is, en dat eerdere berichten over een uitstekende accuduur vermoedelijk kloppen.

samsung-galaxy-s7-edge-screen-on-time-accuduur-batterij Samsung Galaxy S7 Edge accuduur: eerste ervaringen

De accuduur van een Galaxy S7 Edge met donker thema: niet slecht

Na een volle dag van vrij intensief gebruik – nieuwe telefoon, je weet hoe dat gaat – hadden we de batterij van het toestel ’s avonds eindelijk bijna helemaal leeg. Daarbij haalde onze S7 Edge zoals je hierboven kunt zien een screen on time van bijna 7,5 uur. En dan hebben we apps gedownload, benchmarks gedraaid, foto’s gemaakt, muziek geluisterd, berichten verstuurd en ontvangen – via WiFi en 4G – en wat games uitgeprobeerd en video gekeken. De schermhelderheid stond de hele dag rond de 40 tot 50%.

Het is natuurlijk een allesbehalve wetenschappelijk resultaat, maar uit ervaring weten we dat we bijvoorbeeld bij de Galaxy S6 Edge Plus met een vergelijkbaar gebruikspatroon ongeveer 5,5 uur halen. De enige directe concessie aan de accuduur is het zwarte thema, met bijbehorende donkere achtergrondafbeelding. Het Always On Display stond daarbij – tussen het gebruik door – inderdaad altijd aan.

De komende tijd zullen we meer impressies delen – voor nu zijn we aardig tevreden met Samsung’s beslissing de Galaxy S7 (Edge) niet dunner te maken, maar juist een grotere accu in een iets dikkere behuizing te stoppen.

Prijzen

De beide S7 modellen zijn in Nederland vanaf 11 maart officieel verkrijgbaar. Heb je nog geen Galaxy S7 of S7 Edge besteld, maar ben je het wel van plan? Check dan onze prijsvergelijkingen op de speciale overzichtspagina’s:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee