Samsung Galaxy S6 Edge, S7 Edge tip: dit is het tofste edge paneel tot nu (file manager)

Veel is er geschreven over de functionaliteit van Samsung’s edge scherm van de Galaxy S6 Edge, de S6 Edge Plus, en de nieuwe Galaxy S7 Edge. Een optionele – betaalde – download biedt misschien nog wel de meeste praktische toepassing tot nu toe: de edge File manager.

samsung-galaxy-s7-edge-file-manager-edge-panel Samsung Galaxy S6 Edge, S7 Edge tip: dit is het tofste edge paneel tot nu (file manager)

De Galaxy S7 Edge werd onlangs gelanceerd met een flinke stapel panelen voor het edge scherm. Deze kwamen ook al met de Marshmallow update voor de Galaxy S6 (Edge) mee naar de edge toestellen van vorig jaar. Maar het is het nieuwe File manager edge paneel dat – wat ons betreft – laat zien dat de rek er nog lang niet uit is.

Oké, waarschijnlijk zit lang niet iedereen te wachten op de mogelijkheid om direct vanaf je edge bij je bestanden te kunnen – maar voor menig intensieve gebruik(st)er, die de hele dag met allerhande documenten in de weer is, kan dit wel degelijk een uitkomst zijn.

samsung-galaxy-s7-edge-s6-edge-file-manager-edge-panel Samsung Galaxy S6 Edge, S7 Edge tip: dit is het tofste edge paneel tot nu (file manager)

Bovendien biedt de edge File manager een functie die je verder op geen andere manier zo direct kunt implementeren. Snelkoppelingen naar apps en contactpersonen kun je bijvoorbeeld ook zelf op allerlei manieren aan je startscherm toevoegen – hetzelfde geldt voor veel andere, bestaande edge toepassingen. Maar met één veeg direct in je bestanden van je Galaxy S7 Edge of andere edge te kunnen duiken, dát is echt een verbetering.

samsung-galaxy-s7-edge-s6-edge-nieuwe-panelen-downloaden Samsung Galaxy S6 Edge, S7 Edge tip: dit is het tofste edge paneel tot nu (file manager)

Het enige nadeel: het File manager paneel is niet gratis. Maar de prijs van € 1,67 hoef je je geen buil te vallen. Je vindt het paneel als je in Instellingen naar Edge screen gaat, en vervolgens de optie Edge-vensters kiest. Tik bovenin op Downloaden om nieuwe panelen – waaronder de File manager – te kunnen downloaden en kopen. Andere aanraders zijn bijvoorbeeld het Call log paneel of het Messages paneel.

Check ook onze andere overzichten met Galaxy S7 (Edge) tips en natuurlijk alle Galaxy S6 Edge (Plus) tips.

(Dank, Martin!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee