Samsung Galaxy S5 met Android Marshmallow krijgt WiFi certificatie

De update naar Android 6.0 Marshmallow voor Samsung’s Galaxy S5 is een stapje dichterbij. Het toestel met de nieuwe softwareversie is gehercertificeerd door de WiFi Alliance.

samsung-galaxy-s5-android-marshmallow-wifi-cert-1024x578 Samsung Galaxy S5 met Android Marshmallow krijgt WiFi certificatie

Grote softwarematige vernieuwingen brengen ook veranderingen in het functioneren van electronica – zoals de Galaxy S5, in het onderhavige geval – met zich mee. En soms dient dit nieuwe functioneren opnieuw gecertificeerd te worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat we een tijdje geleden al een vroege testfirmware op een Franse Galaxy S5 zagen opduiken, heet de WiFi Alliance nu haar goedkeuring verleent aan Samsung’s topmodel uit 2014, Android versie 6.0 incluis.

Wanneer Samsung de update daadwerkelijk naar de Galaxy S5 brengt is verder nog niet bekend, maar met deze certificatie is het toestel tenminste één stapje dichter bij dezelfde Android versie die ook op de vandaag uitgebrachte Galaxy S7 te vinden is.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee