Leuk voor bij je Gear VR: Entrim 4D koptelefoon laat je beweging voelen

Samsung toont tijdens het Amerikaanse SXSW festival een aantal nieuwe snufjes uit haar experimentele keuken. Opvallend: de Entrim 4D koptelefoon, die je beweging echt laat voelen.

samsung-gear-vr-beweging-voelen-entrim-4d Leuk voor bij je Gear VR: Entrim 4D koptelefoon laat je beweging voelen

Met de Gear VR kun je andere werelden bezoeken, en dat is erg tof. Maar dit doe je terwijl je gewoon in je woonkamer staat of op de bank zit, en dat voel je ook. Hoewel je misschien wilde dingen ziet gebeuren, zijn er maar weinig momenten waarop je lichaam zich voor de gek laat houden. Met de Entrim 4D koptelefoon moet hierin verandering komen.

Door elektrische impulsen af te geven die in je oor door het vestibulair systeem worden opgevangen, kan de Entrim 4D ervoor zorgen dat je de getoonde beweging ook echt voelt. Gebruik(st)ers krijgen naar het schijnt zelfs een zekere mate van richtingsgevoel mee, en van snelheid.

Niet alleen voegt dit natuurlijk een dimensie toe aan de beleving van virtual reality, maar gebruik(st)ers die nu last hebben van misselijkheid en duizeligheid – veroorzaakt door het verschil tussen wat je ziet en wat je voelt – kunnen met de Entrim 4D headset wél langer doorbrengen in de virtuele werelden van de Gear VR. Althans, dat is het idee.

De Entrim 4D is vooralsnog geen commercieel product dat Samsung binnenkort gaat verkopen. Vermoedelijk moet er nog een hoop onderzocht worden (effecten, bijwerkingen, etc. etc.) alvorens een dergelijk apparaat daadwerkelijk als massaproduct verkocht kan worden – áls het al als massaproduct verkocht kan worden.

De onderstaande video geeft in ieder geval een aardige impressie van wat je beleeft als je naast de Gear VR ook de Entrim 4D op je hoofd hebt:

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee