Klein update unbranded Samsung Galaxy S6 (Edge, Edge Plus) brengt security patches maart (update 19-4)

Met de kersverse update naar Android 6.0.1 Marshmallow voor de Galaxy S6 Edge Plus nog maar net achter de kiezen, volgt alweer de volgende – bescheidener – update. Aan boord: de beveiligingspatches voor de maand maart. Op dit moment wordt deze uitgerold voor de Galaxy S6 Edge Plus, én voor de kleinere S6 Edge en S6, zo blijkt uit verschillende meldingen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-maart-security-patch-update-xxs2bpc1 Klein update unbranded Samsung Galaxy S6 (Edge, Edge Plus) brengt security patches maart (update 19-4)

Vorige week al kreeg de Galaxy Note 4 deze update met de meest recente patches op het gebied van de beveiliging van het Android besturingssysteem, en nu is het dus de beurt aan Samsung’s meest recente phablet – als we de Galaxy S7 Edge even niet tot deze categorie tellen, althans. De Galaxy S6 Edge Plus krijgt firmwareversie XXS2BPC1. Update 19-4: voor de edge- en plus-loze Galaxy S6 rolt nu ook definitief de update met de beveiligingspatch van maart uit. Firmwareversie: XXU3DPCU.

Deze update laat het Android systeem natuurlijk gewoon bij versie 6.0.1, maar de oplettende gebruiker kan in het Software-info scherm zien dat de Android-beveiligingspatch nu van recenter datum – lees: 1 maart – is. Het is dus een update in het straatje van Samsung’s recente gestarte, min of meer maandelijk uitrollende, beveiligingspatches.

Deze patch wordt op dit moment dus uitgerold naar de unbranded Galaxy S6, S7 Edge en Galaxy S6 Edge Plus, maar vermoedelijk komt hij op korte termijn ook naar de alle bijbehorende branded S6 modellen van Vodafone en T-Mobile.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

    • Michel zegt

     Europees zeker. Maar omdat ik ‘m nog niet zie voor de officiële Nederlandse versie met landcode PHN vroeg ik het me af 🙂 Maar maakt niet uit verder, zolang de update maar komt 😉

     • Jos zegt

      Klopt, PHN heb ik ook nog niet voorbij zien komen, wel diverse anderen afgelopen vrijdag.

     • Sandor zegt

      Michel, de S6 Unbranded NL heeft de april security patch vandaag gehad. Update is ongeveer 100 MB.

      @Voor iedereen die geen NL S6 heeft, zet de PHN spftware er handmatig op, dan krijg je de NL updates. Heb ik ook gedaan.

     • Michel zegt

      Is de patch van april of van maart? (Hoor tegenstrijdige dingen maar kan zo gauw even niet zelf checken 🙂

 1. passie zegt

  Kan het zijn dat ze de accuduur weer verkloot hebben? Voor deze kleinere update deed ik langer met accuduur. Na de grotere update hiervoor was de accuduur wel degelijk langer. Nu weer korter.

  • Roy zegt

   Ik heb de zelfde ervaring mijn accuduur ia drastisch verminderd! Is er een manier deze kleine update terug te draaien

Praat mee