‘Galaxy S7 Edge veel populairder dan Galaxy S7’

Volgens de Russische insider Eldar Murtazin breekt de Galaxy S7 al in de pre-order fase verkooprecords. Opvallend genoeg verkoopt de Galaxy S7 Edge een stuk beter dan zijn platte broertje.

samsung-galaxy-s7-edge-3 'Galaxy S7 Edge veel populairder dan Galaxy S7'

Vorig jaar werd Samsung verrast door het succes van de Galaxy S6 Edge. In eerste instantie leken de Zuid-Koreanen ongeveer vier platte modellen te verkopen voor iedere Edge. Later bleek de S6 Edge in feite veel populairder dan verwacht, waardoor er geruime tijd te weinig toestellen beschikbaar waren om aan de vraag te voldoen. Nu, bij de Galaxy S7 en S7 Edge wil Samsung het anders aanpakken, om tekorten te voorkomen.

Of dit gaat lukken zal blijken zodra de toestellen – eind volgende week – daadwerkelijk uitgeleverd worden. Volgens de Russische analist Eldar Murtazin zal Samsung een stuk meer exemplaren van de S7 Edge moeten fabriceren dan van de platte Galaxy S7. Volgens hem worden beide toestellen voorbesteld in een verhouding van 64/36 – van iedere 100 Galaxy S7 pre-order zijn er 64 voor de 5,5 inch Galaxy S7 Edge, en 36 voor de 5,1 inch Galaxy S7.

Murtazin houdt verder zijn mond over de exacte aantallen die tot nu toe van de Galaxy S7 (Edge) besteld werden, en hij specifeerde ook niet nader of hij globale gegevens heeft ingezien, of lokale – bijvoorbeeld van de Russische markt. Wel laat hij los dat het de zwarte – Black Onyx – toestelvarianten zijn die het populairst zijn.

Alle aanbiedingen voor beide S7 modellen – met of zonder abonnement – vind je hier:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee