Wilde geruchten over Samsung Galaxy Note 6 duiken op – Super OIS Plus?

Uit China komen mogelijke specificaties aanwaaien van de voorlopig nog niet verwachtte Samsung Galaxy Note 6. Nog voor we ze opnoemen roepen we op tot een korreltje zout.

samsung-galaxy-note-6-specificaties Wilde geruchten over Samsung Galaxy Note 6 duiken op - Super OIS Plus?

Nog niet zo lang geleden meldden wij dat Samsung de Galaxy Note 6 waarschijnlijk gewoon weer in Europa zal gaan verkopen. Meer vragen roepen de specificaties op, die nu al van het toestel opduiken in China. Het lijst, dat je hierboven kunt zien, lijkt meer op een verlanglijstje.

Het 5,8 inch RGB AMOLED scherm kunnen we nog volgen – een 5,8 inch om straks net iets meer onderscheid te maken met de 5,5 inch Galaxy S7 Edge, en een RGB subpixelmatrix ter vervanging van de huidige zogeheten pentile matrix. Samsung gebruikte deze voor het laatst in de Galaxy Note 2 gebruikte. Dit zou de beeldkwaliteit ten goede kunnen komen, al is ons niet duidelijk hoe nodig een dergelijke verbetering is. Wat de toevoeging ‘Slim‘ in het rijtje doet wordt verder niet duidelijk. Een dun scherm? Ja. Maar hoe, en waarom?

Overigens is dit scherm drukgevoelig. Dat Samsung hieraan werkt is al langer bekend, en dus nemen dat puntje verder zonder veel twijfel voor mogelijk aan. Ook mogelijk is het gebruik van 6 GB werkgeheugen in de Galaxy Note 6, wat niet wegneemt dat de vraag naar het nut zich steeds sterker opdringt. We blijven dus terughoudend, zeker in het licht van het volgende.

Wat ons betreft ontspoort de opsomming namelijk volledig bij de 12 megapixel camera – prima, heeft de Galaxy S7 straks ook – met, en we citeren, ‘Super OIS. Plus’. Het is ons volledig onduidelijk waarom hier de toevoeging ‘Ultra‘ ontbreekt. Of met andere woorden: hoewel het niet uit te sluiten is dat Samsung straks een verbeterde vorm van optische beeldstabilisatie (OIS) zal gebruiken, klinkt ‘Super OIS. Plus’ toch vooral als een fantasieding.

Maargoed, wie zijn wij? Feit is, dat het nog maanden duurt voor we ook maar in de buurt komen van de lancering van de Galaxy Note 6, die pas aan het einde van de zomer verwacht wordt. Dus zelfs als dit lijstje nu geloofwaardig is, kan en zal alles weer anders zijn tegen de tijd dat het toestel gelanceerd wordt.

Of zien wij iets over het hoofd en is Super OIS Plus echt een dingetje? Zoja, laat het ons hieronder weten, s.v.p.!

Praat mee