Specificaties vergelijken: Galaxy S6 Edge Plus versus de Galaxy S7 Edge

Yep, Samsung heeft zojuist de nieuwe line-up voor 2016 bekendgemaakt. De nerd in ons vindt het dan hoog tijd om de specificaties van de twee Koreaanse edgy vlaggenschepen eens naast elkaar te leggen. We hebben het natuurlijk over de nieuwe Galaxy S7 Edge en de net-iets-minder-nieuwe Galaxy S6 Edge Plus.

vergelijking-galaxy-s7-edge-versus-s6-edge-plus-verschillen-2 Specificaties vergelijken: Galaxy S6 Edge Plus versus de Galaxy S7 Edge

De iets kleinere Galaxy S7 Edge (rechts) naast de S6 Edge Plus

Op een later tijdstip gaan we deze Android toptoestellen natuurlijk uitgebreid op alle fronten met elkaar vergelijken. Voor werpen we met name een blik op de verschillen in de specificaties van de Galaxy S7 Edge en de Galaxy S6 Edge Plus. Oftewel, op een rijtje:

Galaxy S6 Edge Plus Galaxy S7 edge
Beeldscherm 5.7-inch Quad HD Super AMOLED dual edge 5.5-inch Quad HD Super AMOLED dual edge
Processor Exynos 7420 14nm, 64bit Exynos 8890 14nm, 64bit
RAM 4GB 4GB
Camera (achterzijde) 16 megapixel, f/1.9 ISOCELL 12 megapixel, f/1.7 Dual Pixel, 1.4 micron pixels
Camera (voorzijde) 5-megapixel f/1.9 5-megapixel f/1.7
Opslag 32/64GB 32 B, microSD slot (tot 200 GB)
Software Android 5.1 Lollipop Android 6.0.1 Marshmallow
Accu 3,000 mAh 3,600 mAh
Overig Vingerscanner Vingerscanner, IP68 certificatie: waterbestendig, stofdicht

Het is natuurlijk geen verassing dat de S7 een stukje boven de vorige generatie uitsteekt als het aankomt op pure processing power, maar wat ons nog het meeste aanspreekt aan de nieuwe specs zijn de veel grotere accu en de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een micro SD kaart.

vergelijking-galaxy-s7-edge-versus-s6-edge-plus-verschillen- Specificaties vergelijken: Galaxy S6 Edge Plus versus de Galaxy S7 Edge

In goud: de Galaxy S6 Edge Plus, in zwart de S7 Edge

Gezien het feit dat het beeldscherm van de S7 Edge ietsje kleiner is dan die van de S6 Edge Plus, maar de accu meer capaciteit heeft mogen we dus voorzichtig aannemen dat de levensduur van de accu op z’n minst gelijk of iets beter is dan die van de S6 Edge+. Update: na onze eerste ervaringen met de S7 Edge kunnen we zonder meer bevestigen.

vergelijking-galaxy-s7-edge-versus-s6-edge-plus-verschillen-camera-21 Specificaties vergelijken: Galaxy S6 Edge Plus versus de Galaxy S7 Edge

De afgeronde randen en hoeken van de Galaxy S7 Edge – let op de amper uitstekende camera onder

Daarnaast is de toevoeging van de micro SD kaart slot natuurlijk meer dan welkom voor alle gebruik(st)ers die aan de 32 GB opslag niet genoeg hebben. Met maximaal 200 GB extra zullen nog maar weinigen in de knel komen.

vergelijking-galaxy-s7-edge-versus-s6-edge-plus-verschillen-camera-1 Specificaties vergelijken: Galaxy S6 Edge Plus versus de Galaxy S7 Edge

De ‘scherpere’ randen van de S6 Edge Plus – onderop de camera, die een stuk uitsteekt

Verder is het natuurlijk een kwestie van tijd tot de S6 Edge Plus een update naar Android 6.0 krijgt, maar het is toch fijn dat je daar met de S7 niet op hoeft te wachten. En ja, het waterafstondende laagje is misschien vaak overbodig – zeg nou zelf, hoe vaak gebruik jij je smartphone nou tijdens het zwemmen? – maar kan op cruciale momenten een life saver zijn.

Wat denk jij? Vallen de specs van de S7 Edge tegen of is het juist alles wat je ervan had verwacht en misschien zelfs meer? Deel je mening in de comments!

Galaxy S7 Edge en S6 Edge Plus aanbiedingen:

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Robert zegt

  De nieuwe s7 lijn zijn natuurlijk de perfecte Samsung telefoons. Alles waar over werd geklaagd bij de s6 is nu verholpen. Weer waterdicht… Micro sd kaart slot… Meer juice in de batterijen…
  Daarnaast zijn de “standaard specs” nog geupgrade…
  Wens alleen een groter formaat voor de Edge… Heb de note 3 gehad en nu de s6 Edge Plus en ik zou nooit meer kleiner willen. Ben benieuwd of dit positief is voor een eventuele note 6 in Nederland/Europa. Mis mijn pennetje erg met de screenshots en het tekenen erop en nog met een aantal andere taken.
  Enige wat weer voor de Edge pleit is dat een normaal scherm nu maar wat saai is en oogt. De normale s6/s7 doet mij qua uistraling ook veel meer dan de Edge varianten

 2. joeri Hendrickx zegt

  De nieuwe S7 ziet er mooi uit,betere specs vooràl de batterij inhoud is verbetert. Qua grote moet het niet echt speciaal groter zijn. Mijn S6 edge vind ik groot genoeg.
  Graag had ik wel de S7 edge in het wit gezien. En als laatste de Android versie 6.0.1 M is hopelijk een grote verbetering tov Lollipop. En ipv de vr erbij te schenken zoude ze beter de Gear 2 erbij schenken.

Praat mee