Samsung’s S Pen support wordt mogelijk onderdeel Android N

Er zijn aanwijzingen dat Samsung’s S Pen support misschien wel onderdeel zal gaan worden van Google’s Android besturingssysteem zelf.

samsung-s-pen-support-android-n Samsung's S Pen support wordt mogelijk onderdeel Android N

Zo gaat dat. Gisteren al meldden wij dat Samsung de Galaxy S7 Edge per ongeluk zelf had laten uitlekken op haar eigen developer website. Dieper graven op diezelfde pagina – door XDA, dit keer – levert echter nog meer interessante details op.

Zo valt daar onder meer te lezen dat sommige aan de S Pen stylus gerelateerde features vanaf Android N – de versie die over enige tijd Marshmallow moet gaan opvolgen – overbodig zullen worden. Snufjes zoals AirButtonSmartClip en WritingBuddy, zo valt te speculeren, worden opgenomen in Android zelf.

Het zou niet voor het eerst zijn dat door Samsung ontwikkelde features uiteindelijk in Android zelf belanden. Zo werd het Knox framework deel van de beveiliging van Android 5.0 Lollipop. Het zou dus geen totaal unieke move zijn van Samsung of Google.

Maar – en dit is een belangrijke maar – er kan hier ook goed sprake zijn van een gevalletje overinterpretatie. De genoemde snufjes zijn nu eenmaal niet de meeste relevante, los van het feit dat ‘deprecated in N’ natuurlijk allerminst betekent dat ze dus onderdeel worden van Android N. Dus zoals zo vaak met dit soort geruchten: korreltje zout is lekker.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee