Samsung registreert merknaam Gear Iconx – headset of bril?

In de schaduw van de lancering van de Galaxy S7 heeft Samsung in Zuid-Korea stilletjes de merknaam Gear Iconx laten vastleggen. Volgens de omschrijving gaat het om een koptelefoon of zelfs een bril.

samsung-gear-iconx-headset-tm Samsung registreert merknaam Gear Iconx - headset of bril?

Dat Samsung ook na de lancering van de nieuwe Gear 360 nog niet klaar is met de ontwikkeling van haar Gear lijn liet zich wel een beetje raden. Met de nu aangevraagde registratie van de merknaam Iconx – of IconX, wie zal het zeggen – lijkt de volgende productlancering alweer in voorbereiding.

Rest de vraag wat de Gear Iconx dan precies is. In de omschrijving komen trefwoorden als bril, headset en earable – koptelefoons met extra functies – voorbij, evenals de mogelijkheid muziek af te spelen en lichaamsfuncties te monitoren (hartslag, calorieverbruik, beweging, etc.).

Een tijdje geleden al dook de Earcle op – een, zo bleek uit de aanvraag – mogelijk vergelijkbaar apparaat, maar met vermoedelijk een nadruk traditionele gehoorondersteuning.

Tevens gaan er natuurlijk al heel lang geruchten over een eigen bril – vergelijkbaar met Google Glass – waar Samsung in alle rust al jaren mee bezig zou zijn. Of de Gear Iconx deze bril is, valt op dit moment niet te zeggen.

Galaxy deal tips

Praat mee