Samsung lanceert Gear 360 VR camera tegelijk met Galaxy S7

Nog maar een paar weken geleden ontdekten wij dat Samsung de naam Gear 360 had laten vastleggen. Speculatie dat dit een 360 graden VR camera zou zijn, blijkt nu correct. Vermoedelijk lanceert Samsung de Gear 360 tegelijk met de Galaxy S7.

samsung-gear-360-project-beyond3 Samsung lanceert Gear 360 VR camera tegelijk met Galaxy S7

Samsung’s Project Beyond camera, waar de Gear 360 mogelijk van afgeleid is

Uit informatie van Sammobile komen een flink aantal details van de Gear 360 camera – die door het leven gaat met modelcode SM-C200 – naar voren. Het is het een compact, bolvormig apparaatje, met twee 180 graden fisheye lenzen. De Gear 360 is compatible met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Of andere toestellen – de Galaxy S6 serie – volgen lijkt logisch maar is nog niet bevestigd.

De Gear 360 kan in 360 of 180 graden modi foto’s en video’s vastleggen, met een maximale resolutie van respectievelijk 3840 bij 1980 of 1920 bij 1920 pixels. Via Bluetooth kan de camera verbinden met een Galaxy telefoon, maar aan boord is ook een nog onbekende hoeveelheid opslag aanwezig – evenals een batterij, zodat hij draadloos zijn werk kan doen.

De Gear 360 kan live VR video naar een telefoon streamen. Of deze dan ook direct bekeken kan worden met een Gear VR headset is nog niet bekend. Verdere opnamefeatures zijn een HDR stand, en de mogelijkheid zelf ISO, witbalans en belichting in te stellen.

Met de Gear VR maakte Samsung virtual reality content toegankelijk voor een breed publiek, tegen een aantrekkelijke prijs – als je tenminste al een Galaxy S6 hebt. Mogelijk dat de Gear 360 ook het zelf vastleggen van VR content naar een breed publiek kan brengen – je vakantie vastleggen in 360 graden VR video is natuurlijk een interessante optie – hoewel er over het prijskaartje van het apparaat op dit moment nog niets bekend is.

Waarschijnlijk zal de Gear 360 tegelijk met de Galaxy S7 gelanceerd worden op 21 februari, tijdens Samsung’s Unpacked evenement.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee