Samsung Gear VR tip: Google Streetview + Gear VR = StreetView VR

Vrij vers van de pers rolt de StreetView VR applicatie, waarmee je – de naam zegt het al – in Google Maps’ Streetview kunt rondneuzen met je Gear VR op je hoofd. Dit is Streetview zoals Streetview altijd al had moeten zijn.

samsung-gear-vr-tip-streetview-vr-1 Samsung Gear VR tip: Google Streetview + Gear VR = StreetView VR

In de StreetView VR app voor de Gear VR vind je in feite alles wat je gewend bent van de gewone Streetview. Je kunt uiteraard gewoon rondkijken, en jezelf eenvoudig verplaatsen. Via Google Maps zelf kun je eenvoudig iedere plaats ter wereld ‘bezoeken’.

Leuke extra in de ingebouwde Wikipedia browser, zodat je direct meer informatie bij de hand hebt bij de plaats waar je nu bent. Deze staat overigens standaard niet ingeschakeld, zo ondervonden wij na een korte zoektocht. In de instellingen zet je ‘m alsnog aan, waardoor je overal direct toegang krijgt tot beschikbare Wikipedia content.

samsung-gear-vr-tip-streetview-vr-5 Samsung Gear VR tip: Google Streetview + Gear VR = StreetView VR

Zoeken in StreetView VR kan zoal je dat ook gewend bent in andere Gear VR apps: via een virtueel toetsenbord. Ook kun je gesproken zoekopdrachten gebruiken, én je zelfs als virtuele toerist – in groepen, desgewenst, waarbij je met elkaar via voice chat kunt praten – gedragen in wildvreemde omgevingen.

samsung-gear-vr-tip-streetview-vr-41 Samsung Gear VR tip: Google Streetview + Gear VR = StreetView VR

Het beeldmateriaal is weliswaar 360 graden, maar – logischerwijs – niet stereoscopisch. Dit stoort verder weinig. De hoeveelheid 360 graden content die op deze wijze in één klap beschikbaar is, al dan niet met de achtergrond informatie van Wikipedia – is enorm. Streetview was nog nooit zo tof, wat ons betreft.

Je vindt StreetView VR uiteraard in de Oculus Store. Het prijskaartje op dit moment: nul euri.

samsung-gear-vr-tip-streetview-vr-3 Samsung Gear VR tip: Google Streetview + Gear VR = StreetView VR

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee