Samsung Galaxy Tab A (2016) 7.0 en Tab E 7.0 komen, nu al te zien

De eerste generatie Galaxy Tab A is alweer bijna een jaar ‘oud’. Een vernieuwde 2016 variant zit in de pijpleiding, en is in volle glorie te zien. Om precies te zijn: in een 7 inch uitvoering, samen met de Tab E 7.0.

galaxy-tab-a-2016-tab-e-7-0

Nog niet zolang geleden doken er al wat PR kiekjes op van de 7 inch versie van de Galaxy Tab A (2016), en nu slinger roddelaar Evan Blass via Twitter nog meer beeldmateriaal de wijde wereld in. Op de bovenstaande foto zien we niet alleen de Tab A (2016) – links – maar ook de Tab E (2016), rechts.

Qua specificaties zijn de beide tablets niet opvallend. Het scherm van de Tab A (2016) 7.0 heeft de inmiddels door Samsung vaker gebruikte 4:3 beeldverhouding, die vooral prettig is om te lezen. De Tab E houdt daarom vast aan een meer op het kijken van films gerichte 16:10 beeldverhouding.

De voornaamste update ten opzichte van bestaande modellen is het feit dat Android 6.0 Marshmallow direct van het begin het besturingssysteem-van-dienst zal zijn. Voor de huidige Tab A en E’s komt deze vermoedelijk pas later dit jaar in de vorm van een aparte Marshmallow update.

Over de lancering van beide 7 inch Galaxy Tab is officieel nog niets bekend, maar het opduiken van de getoonde afbeeldingen doet vermoeden dat een onthulling niet ver weg kan zijn.

Galaxy deal tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *