Samsung Galaxy Tab A (2016) 7.0 en Tab E 7.0 komen, nu al te zien

De eerste generatie Galaxy Tab A is alweer bijna een jaar ‘oud’. Een vernieuwde 2016 variant zit in de pijpleiding, en is in volle glorie te zien. Om precies te zijn: in een 7 inch uitvoering, samen met de Tab E 7.0.

galaxy-tab-a-2016-tab-e-7-0-1024x814 Samsung Galaxy Tab A (2016) 7.0 en Tab E 7.0 komen, nu al te zien

Nog niet zolang geleden doken er al wat PR kiekjes op van de 7 inch versie van de Galaxy Tab A (2016), en nu slinger roddelaar Evan Blass via Twitter nog meer beeldmateriaal de wijde wereld in. Op de bovenstaande foto zien we niet alleen de Tab A (2016) – links – maar ook de Tab E (2016), rechts.

Qua specificaties zijn de beide tablets niet opvallend. Het scherm van de Tab A (2016) 7.0 heeft de inmiddels door Samsung vaker gebruikte 4:3 beeldverhouding, die vooral prettig is om te lezen. De Tab E houdt daarom vast aan een meer op het kijken van films gerichte 16:10 beeldverhouding.

De voornaamste update ten opzichte van bestaande modellen is het feit dat Android 6.0 Marshmallow direct van het begin het besturingssysteem-van-dienst zal zijn. Voor de huidige Tab A en E’s komt deze vermoedelijk pas later dit jaar in de vorm van een aparte Marshmallow update.

Over de lancering van beide 7 inch Galaxy Tab is officieel nog niets bekend, maar het opduiken van de getoonde afbeeldingen doet vermoeden dat een onthulling niet ver weg kan zijn.

Galaxy deal tips

Praat mee