Samsung Galaxy S7 te zien op foto, specs bevestigd (update: meer foto’s)

Samsung heeft nogal wat fabrieken in Vietnam. En dus is het niet verwonderlijk als dát land de bron is van menig vroegtijdig betrapte Galaxy. En precies zo vergaat nu ook de Galaxy S7, zo lijkt het.

samsung-galaxy-s7-foto Samsung Galaxy S7 te zien op foto, specs bevestigd (update: meer foto's)

Via een Vietnamese site duikt een eerste echte foto op van de Galaxy S7. Of althans, van de achterzijde van de nog niet aangekondigde telefoon. Tevens vermeldt de site een aantal technische details – sommige reeds bekend, andere nieuw. Update: zoals je hieronder kunt zien, is uit China inmiddels ook een kiekje komen overwaaien van de Galaxy S7 Edge.

Zo zou de Galaxy S7 met Exynos 8890 processor zo’n 15 procent sneller zijn dan de variant met Snapdragon 820 soc – die recent toch ook niet bepaald een flater sloeg in de AnTuTu benchmark. Ongeacht de processor is er 4 GB werkgeheugen in het toestel te vinden.

Interessant is, dat Samsung de quick charge – snellaad – technologie flink verbeterd zou hebben in de Galaxy S7. In 30 minuten laadt het toestel op van nul tot 80%. De 12 megapixel camera heeft inderdaad een extra groot f/1.7 diafragma, en levert zo goede prestaties bij weinig licht.

samsung-galaxy-s7-edge-front Samsung Galaxy S7 te zien op foto, specs bevestigd (update: meer foto's)

De behuizing van de Galaxy S7 zou inderdaad waterdicht zijn, terwijl het geluid verzorgd wordt door dezelfde DAC – digital to analog converter – die ook in LG’s recent gelanceerde V10 te vinden is. De Galaxy S7 is in Vietnam vanaf 18 maart te koop, en hoewel dit een Europese release een week eerder niet bevestigt, wordt deze er ook niet direct door ontkent.

In het Vietnamese artikel is natuurlijk ook sprake van de Galaxy S7 Edge, die de hierboven genoemde eigenschappen deelt. Interessant genoeg doen op dit moment ook geruchten de ronde dat die variant mogelijkerwijs door het leven zal gaan onder de naam Galaxy S7 Plus – een naam die een tijd geleden al opdook, maar in feite de laatste tijd niet zonder reden genegeerd werd.

samsung-galaxy-s7-zijkant-camera-bump Samsung Galaxy S7 te zien op foto, specs bevestigd (update: meer foto's)

Desondanks raden we bij dit laatste stukje informatie de gebruikelijke korreltjes zout aan. Zo noemen – zoals gezegd – de Vietnamezen die het toestel al in handen hadden de telefoon wel degelijk S7 Edge, en ook op de recent opgedoken productafbeeldingen viel gewoon de naam S7 Edge te lezen. Om maar te zwijgen over het feit dat wijzelf vorige week de S7 Edge onder die naam betrapten op – nota bene – Samsung’s eigen website.

Los van dat alles: wat denk je van deze eerste foto? Mooi, of valt er eigenlijk nog niet zoveels zinnigs te zeggen op basis van dit kiekje?

(via 1, 2, 3)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee